Στα μαχαίρια για μία διαφήμιση -Η RAI «φόρεσε» φανέλα της εθνικής Ιταλίας στο άγαλμα του Ιησού στο Ρίο και ξέσπασε πόλεμος [βίντεο] - iefimerida.gr

Στα μαχαίρια για μία διαφήμιση -Η RAI «φόρεσε» φανέλα της εθνικής Ιταλίας στο άγαλμα του Ιησού στο Ρίο και ξέσπασε πόλεμος [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία απλή διαφήμιση ενόψει του Μουντιάλ ήθελε να κάνει η RAI, αλλά προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα. Η ιταλική δημόσια τηλεόραση είχε την έμπνευση να «φορέσει» στο άγαλμα του Ιησού στο Ρίο τη φανέλα της «Σκουάντρα Ατζούρα», με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει τους Καθολικούς.

Στο σποτ της RAI, παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο και στην τελευταία σκηνή το πασίγνωστο άγαλμα του Ιησού «φορά» μία φανέλα της εθνικής ομάδας της Ιταλίας.

Αυτό ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Αρχικά, αρνητική κριτική για τη διαφήμιση έκανε το ιταλικό καθολικό περιοδικό Φαμίλια Κριστιάνα, ενώ υψηλόβαθμοι κληρικοί υποστηρίζουν ότι και το Βατικανό «είναι έντονα ενοχλημένο» από αυτό το διαφημιστικό τρικ.

Πάντως, το θέμα δεν θα τελειώσει εκεί. Η εφημερίδα Ιλ Φάτο Κουοτιντιάνο αναφέρει ότι η καθολική αρχιεπισκοπή του Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι έτοιμη να προσφύγει στη δικαιοσύνη, απαιτώντας επτά εκατομμύρια ευρώ για παραβίαση του copyright –των πνευματικών δικαιωμάτων– του διεθνούς φήμης αγάλματος.

Η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων της RAI Koστάντσα Εσκαπλόν περιορίστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι «το θέμα θα τύχει οπωσδήποτε περαιτέρω εξέτασης σε βάθος», αλλά δεν θέλησε να προβεί «σε περαιτέρω σχόλια».

Ο ιερέας των κεντρικών γραφείων της RAI, πατέρας Αντόνιο Ιντεργκουλιέλμι προσπάθησε να κρατήσει μια διπλωματική στάση: «Η εικόνα του αγάλματος του Ρίου με την φανέλα της εθνικής Ιταλίας μπορεί όντως να μοιάζει κάπως βλάσφημη. Δεν θα το μπέρδευα, όμως, με οικονομικές διεκδικήσεις. Καλύτερα να αποσυρθεί το σποτ, αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί αρκετή και μια επιστολή στην οποία η τηλεόραση να αναγνωρίζει το λάθος της», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ