Οι «χαμένοι» του ανασχηματισμού: Οι υποψήφιοι που ήταν «σίγουροι» αλλά έμειναν εκτός κυβέρνησης - iefimerida.gr

Οι «χαμένοι» του ανασχηματισμού: Οι υποψήφιοι που ήταν «σίγουροι» αλλά έμειναν εκτός κυβέρνησης

Οι «χαμένοι» του ανασχηματισμού: Οι υποψήφιοι που ήταν «σίγουροι» αλλά έμειναν ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αλλαγές σε πρόσωπα ήταν σαρωτικές, καθώς, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισαν να κάνουν έναν ευρύτατο ανασχηματισμό και σίγουρα εκείνοι που θα πρέπει να αισθάνονται χαμένοι είναι πρώτα απ΄ όλα οι υπουργοί που απομακρύνθηκαν.Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ακόμη και μερικές ώρες πριν τις ανακοινώσεις, ακούστηκαν πάρα πολλά ονόματα υποψηφίων για υπουργοποίηση εκ των οποίων αρκετοί «έπαιζαν» δυνατά για μια θέση στο νέο σχήμα.

Αρχικά, ο μεγάλος γρίφος ήταν το ποιος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών και ένα από τα ονόματα που ακουγόταν αρκετά ήταν εκείνο του συνεργάτη του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου. Η υποψηφιότητά του αν και σταδιακά εξασθενούσε ήταν πάντα στο επίκεντρο της συζήτησης, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν υπήρχε καμία διαρροή για τον νέο υπουργό Οικονομικών.

Επιπλέον, ένα από τα φαβορί για να βρεθούν στην κυβέρνηση ήταν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, ούτε αυτός πήρε χαρτοφυλάκιο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της έντονης φημολογίας, νέα ονόματα έβγαιναν στο προσκήνιο, ακόμη και λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το όνομα της Νίκης Τζαβέλα, η οποία φερόταν πως έχει σίγουρη θέση στο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά τελικά παρέμεινε εκτός υπουργικού συμβουλίου.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ