Παρίσι: Η γέφυρα που κινδυνεύει να γκρεμιστεί από τις «κλειδαριές του έρωτα» [εικόνες] - iefimerida.gr

Παρίσι: Η γέφυρα που κινδυνεύει να γκρεμιστεί από τις «κλειδαριές του έρωτα» [εικόνες]

Παρίσι: Η γέφυρα που κινδυνεύει να γκρεμιστεί από τις «κλειδαριές του έρωτα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Παρίσι, μια από τις ωραιότερες γέφυρες του Σηκουάνα κινδυνεύει να καταρρεύσει. Αιτία, το υπερβολικό βάρος από τις χιλιάδες κλειδαριές που αφήνουν πάνω της ερωτευμένα ζευγάρια για να «σφραγίσουν» την αγάπη τους. Την Κυριακή, ένα τμήμα της γέφυρας άρχισε να τρίζει κι έπεσε, χωρίς ευτυχώς, να τραυματιστεί κανένας.

Ο λόγος για την Pont des Arts, τη «Γέφυρα των Τεχνών», σε απόσταση αναπνοής από τη Notre Dame, την Παναγία των Παρισίων. Χθες, οι αρχές αναγκάστηκαν να σφραγίσουν την περιοχή όταν η γέφυρα δεν άντεξε τόσο «έρωτα» και άρχισε να τρίζει.

Το έθιμο ήθελε την Pont des Arts, άλλοτε μια από τις ομορφότερες γέφυρες της γαλλικής πρωτεύουσας, να είναι τυχερή για τους ερωτευμένους: Το ζευγάρι δένει ένα λουκέτο πάνω στη σιδεριά της γέφυρας και πετάει το κλειδί στο ποτάμι. Ετσι, ο έρωτάς τους μένει σφραγισμένος για πάντα.

Η γέφυρα πρωτοχτίστηκε το 1802 πάνω σε σχέδιο που είχαν φτιάξει οι αρχιτέκτονες του Ναπολέοντα. Στη συνέχεια όμως, έπαθε ζημιές από τους βομβαρδισμούς κατά τους δυο παγκοσμίους πολέμους και τη δεκαετία του '80 ο δήμος έχτισε εξ αρχής ένα αντίγραφο της παλιάς γέφυρας.

Σήμερα όμως, η Pont des Arts κινδυνεύει ξανά από τον βομβαρδισμό που δέχεται από χιλιάδες τουρίστες και ντόπιους ερωτευμένους. Τόσο, ώστε οι αρχές να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν το έθιμο για λόγους ασφαλείας. Η νέα δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό δεν έχει πάρει επίσημα θέση μέχρι στιγμής. Ενδέχεται όμως το επικίνδυνο περιστατικό της Κυριακής να την κάνει να αλλάξει γνώμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ