Zylo Eyewear -Το success story ενός ζευγαριού από τη Σύρο που είχε την απίθανη ιδέα να φτιάξει ξύλινα γυαλιά ηλίου -Ξεπουλούν σε όλο τον κόσμο [εικόνες]

Η ιδέα απλή. Η δημιουργία ενός προϊόντος που πηγάζει μέσα από το... καλοκαίρι, με προϊόντα από την Ελλάδα φτιαγμένο εξολοκλήρου στο χέρι. Ο λόγος για τα ξύλινα γυαλιά «Zylo» μια ιδέα που είχαν ένα πρωινό ο Περικλής Θερριός και η σύζυγός του Ελένη Βακονίδου στο μπαλκόνι τους στη Σύρο, την οποία μελέτησαν, εφάρμοσαν και συνεχίζουν με μεγάλη επιτυχία.

Οι δύο νέοι που είχαν αυτή την πρωτότυπη ιδέα για τη δημιουργία ξύλινων γυαλιών πριν μερικά χρόνια, το έψαξαν, εξέτασαν κατά πόσο η ιδέα τους είναι υλοποιήσιμη, επιστράτευσαν τις γνώσεις τους αλλά και τις ικανότητές τους και την υλοποίησαν με τεράστια, μάλιστα, επιτυχία, αφού τα γυαλιά τους πλέον πωλούνται όχι μόνο σε σχεδόν όλα τα καταστήματα οπτικών της χώρας μας, αλλά και σε κάποια σε Νέα Ζηλανδία, Νότιο Αφρική, Αργεντινή, ακόμη και στην Ιαπωνία.

«Επιθυμούμε να διεισδύσουμε πιο συστηματικά στη διεθνή αγορά, χτίζουμε τα "εργαλεία" μας και μόλις νιώσουμε σίγουροι θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Ευελπιστούμε τα γυαλιά μας να βρεθούν σε κάθε γωνιά της γης και να... χαίρονται τον ήλιο» αναφέρει μιλώντας στην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» η Ελένη Βακονδίου.

Τα γυαλιά «Zylo» είναι κατασκευασμένα στο χέρι και κανένα ζευγάρι δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο. Ζυγίζουν από 27 έως 33 γραμμάρια, ανάλογα το σχέδιο και καθένα για να κατασκευαστεί απαιτεί δουλειά τεσσάρων με επτά ημερών. «Διαλέγουμε προσεχτικά τα ξύλα μας, τα συναρμολογούμε και τα φινιρίζουμε στο χέρι. Το ξύλο θέλει τον χρόνο του για να διαμορφωθεί και να ξεκουραστεί. Ο σκελετός έχει πολλά στάδια κατασκευής και όλα απαιτούν μεγάλο βαθμό προσοχής. Στο τέλος χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και ακρίβεια. Αλλωστε το ξύλο είναι ένα υλικό που σου επιτρέπει να δώσεις μορφή σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου, αν διαθέτεις υπομονή και αγαπάς αυτό που κάνεις. Είναι ζωντανό, μυρίζει, σου πληγώνει τα χέρια, αναπνέει μαζί σου και μεγαλώνει ηλικιακά όπως τα πάντα γύρω μας σ' αυτόν τον κόσμο...», τονίζουν οι δημιουργοί τους.

Zylo Eyewear. Ενα πολλά υποσχόμενο brand name που ήρθε στην παγκόσμια αγορά οπτικών, με μοναδικό στόχο να… παραμείνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ