Ο εκατομμυριούχος που μοιράζει λεφτά στην Καλιφόρνια, έρχεται και στην Ευρώπη -Η τρέλα με το κυνήγι θησαυρού - iefimerida.gr

Ο εκατομμυριούχος που μοιράζει λεφτά στην Καλιφόρνια, έρχεται και στην Ευρώπη -Η τρέλα με το κυνήγι θησαυρού

Ο εκατομμυριούχος που μοιράζει λεφτά στην Καλιφόρνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει προκαλέσει μία νέα τρέλα στην Καλιφόρνια, κρύβοντας παντού φακέλους με χρήματα. Ο άνθρωπος που είναι πίσω από αυτό το ιδιότυπο κυνήγι θησαυρού που εξελίσσεται τελευταία, ετοιμάζεται να μοιράσει λεφτά και στην Ευρώπη.

Ο Τζέισον Μπάζι, ένας εκατομμυριούχος Αμερικανός κτηματομεσίτης, δημιούργησε ένα τεράστιο μυστήριο όταν-διατηρώντας την ανωνυμία του αρχικά- έκρυβε τους φακέλους με τα χαρτονομίσματα σε διάφορα δημόσια σημεία και μετά έδινε πληροφορίες για το κυνήγι θησαυρού μέσω του Twitter. Ο 43χρονος δεν είναι μόνος του σε αυτή την υπόθεση. Πρόκειται για πέντε φίλους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έκαναν περιουσία και αποφάσισαν να βοηθήσουν κάποιους που δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί.

Ο Μπάζι περιγράφει τον εαυτο του στην εφημερίδα Telegraph ως αυτοδημιούργητο. Αρχισε να ψάχνει τον τρόπο να βγάλει χρήματα από τα 12 του, αγοράζοντας μπισκότα για ένα δολάριο και πουλώντας τα για τρία. Στα 19 του είχε μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, λίγα χρόνια αργότερα ασχολήθηκε με τα διαμάντια. Αλλά η περιουσία του εκτινάχθηκε όταν ασχολήθηκε με τα κτηματομεσιτικά.

Παρά τις καλές προθέσεις που έχει, δέχθηκε αρκετή κριτική για το γεγονός ότι δίνει 100-200 δολάρια ευτελίζοντας τους ανθρώπους που έχουν σοβαρές ανάγκες. «Ξέρω πολλούς που έγιναν πλούσιοι, αλλά δεν προσπαθούν να βοηθήσουν κανέναν», απαντά εκείνος από την πλευρά του.

Ισχυρίζεται ότι θα προτιμούσε να μείνει ανώνυμος, περιγράφει τις δωρεές του ως «ανώνυμα κοινωνικά πειράματα με καλό σκοπό», ενώ παρακινεί όσους βρίσκουν τα χρήματα να τα μοιραστούν με κάποιον άλλον.

Μέχρι τώρα ο Μπάζι και οι ιδιόρρυθμοι φίλοι του έχουν χαρίσει 10.000 δολάρια με αυτά τα κυνήγια θησαυρού και πλέον αποφάσισαν να συνεχίσουν το φιλανθρωπικό τους έργο στην Ευρώπη. Ο πρώτος τους σταθμός θα είναι το Λονδίνο και θα ακολουθήσει το Μπέρμιγχαμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ