Από τερματοφύλακας κορυφαίος τενόρος: Η απίστευτη ιστορία του Πλάθιντο Ντομίνγκο

Καθώς πλησιάζει η ώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι φανατικοί του ποδοσφαίρου στρέφουν αναπόφευκτα τις συζητήσεις τους προς το παιχνίδι. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Ισπανός θρύλος της όπερας Πλάθιντο Ντομίνγκο, ο οποίος εξηγεί γιατί στα 73 του είναι ακόμα «κολλημένος με τη μπάλα»

«Εχω υπάρξει στο παρελθόν τερματοφύλακας και ξέρω πώς να δουλεύω σκληρά» δήλωσε μιλώντας στο Ρόιτερς, ο Ισπανός τραγουδιστής της όπερας. Ακόμη και αν το αθλητικό παρελθόν του τον έχει βοηθήσει πολύ στην καριέρα του, ποτέ πριν ο διάσημος τενόρος δεν περίμενε να φτάσει εκεί που είναι σήμερα.

Παρά την ηλικία του, ο ίδιος νιώθει νέος και εκτελεί το διπλό καθήκον του ως πρωταγωνιστής και γενικός διευθυντής στην Οπερα του Λος Αντζελες, που κλείνει την 28η σεζόν της αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου παίζει τον μοναχό Athanael τον 139ο ρόλο της καριέρας του.

Περίπου πριν από 18 χρόνια o Nτομίνγκο ανέλαβε τη διεύθυνση της Διεθνούς Οπερας της Ουάσινγκτον και στη συνέχεια, πριν από μια δεκαετία έγινε διευθυντής της όπερας του Λος Αντζελες.

«Πραγματικά νόμιζα ότι θα τραγουδούσα για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα» δήλωσε σε συνέντευξη του στο Ρόιτερς αυτή την εβδομάδα στο Dorothy Chandler Pavilion, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1967. «Αυτός είναι ο λόγος που άρχισα να σκέφτομαι να γίνω σκηνοθέτης θεάτρου. Ωστόσο η φωνή είναι ακόμα εκεί, οπότε κρατάω και το τραγούδι.»

Εχοντας ανακάμψει πλήρως από την πνευμονική εμβολή που έπαθε πέρυσι, ο Ντομίνγκο ευχαριστεί την τύχη του που μπορεί να κάνει ακόμα αυτό που αγαπάει: «Πολλοί άνθρωποι νεότεροι από μένα δεν τραγουδούν πια, κι όμως εγώ ακόμα τραγουδάω. Δεν ξέρω για πόσο καιρό. Ισως και μόνο για δύο εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, τα σχέδια μου είναι για τρία χρόνια, τουλάχιστον.»

Μετά την τελευταία του παράσταση αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Ντομίνγκο θα πάει στην Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα φτάσει εγκαίρως για τα προημιτελικά και θα στοιχηματίσει στην αγαπημένη του Ισπανία, «την παγκόσμια πρωταθλήτρια», όπως ισχυρίζεται.

Οι παραστάσεις του Ντομίνγκο θα περιλαμβάνουν μια μεγάλη συναυλία στο Ρίο ντε Τζανέιρο δύο ημέρες πριν από τον τελικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως ότι θα είναι ακόμη εκεί στις 13 Ιουλίου στο στάδιο Maracana του Ρίο. «Πηγαίνω στους τελικούς από το 1974» είπε στο Ρόιτερς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ