Μπερδεμένοι οι Ισπανοί: Διαδηλώνουν κατά της μοναρχίας, θέλουν δημοψήφισμα, αλλά είναι υπέρ του βασιλιά - iefimerida.gr

Μπερδεμένοι οι Ισπανοί: Διαδηλώνουν κατά της μοναρχίας, θέλουν δημοψήφισμα, αλλά είναι υπέρ του βασιλιά

Μπερδεμένοι οι Ισπανοί: Διαδηλώνουν κατά της μοναρχίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες Ισπανοί βγήκαν για μία ακόμη φορά στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατά της μοναρχίας στη χώρα. Οι περισσότεροι θέλουν να διεξαχθεί δημοψήφισμα. Την ίδια ώρα όμως, οι πιο πολλοί απαντούν ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα ψήφιζαν υπέρ του βασιλιά.

Μετά από την ανακοίνωση του Χουάν Κάρλος ότι θα παραιτηθεί από το θρόνο, για να τον διαδεχθεί ο γιος του πρίγκιπας Φελίπε, «φούντωσε» ξανά η τάση κατά της μοναρχίας στην Ισπανία. Το Σάββατο οι κάτοικοι πολλών πόλεων βγήκαν ξανά στους δρόμους, ζητώντας να γίνει δημοψήφισμα. Τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, η δημοτικότητα της βασιλικής οικογένειας έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Κυριακή η εφημερίδα El Pais, το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει πως θα πρέπει να οργανωθεί «κάποια στιγμή» ένα δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι πολίτες αν η Ισπανία πρέπει να παραμείνει μια μοναρχία ή να ξαναγίνει δημοκρατία.

Ομως, αν γινόταν το δημοψήφισμα, το 49% των Ισπανών θα επέλεγαν τη μοναρχία με τον 46χρονο πρίγκιπα διάδοχο Φελίπε για βασιλιά, έναντι 36% οι οποίοι δηλώνουν πως τάσσονται υπέρ της δημοκρατίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ