Σκηνές μάχης στο μετρό του Σάο Πάολο - Αστυνομία εναντίον απεργών με ρόπαλα και δακρυγόνα - iefimerida.gr

Σκηνές μάχης στο μετρό του Σάο Πάολο - Αστυνομία εναντίον απεργών με ρόπαλα και δακρυγόνα

Σκηνές μάχης στο μετρό του Σάο Πάολο - Αστυνομία εναντίον απεργών με ρόπαλα και
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί από χθες το μετρό του Σάο Πάολο. Στη μεγαλούπολη της Βραζιλίας που σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ, άγρια επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε απεργούς, οργισμένους επιβάτες και αστυνομικούς οι οποίοι επιχείρησαν να διαλύσουν τον κόσμο με ρόπαλα και δακρυγόνα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν χθες, δεύτερη μέρα της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό της πόλης, όταν έκλεισε ένας από τους πιο κεντρικούς σταθμούς και πολλοί επιβάτες προσπάθησαν να μπουν μέσα. Ξέσπασαν συμπλοκές ανάμεσα σε απεργούς και χρήστες του μετρό και η αστυνομία «αναγκάστηκε να επέμβει διαλύοντας το πλήθος με δακρυγόνα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σκηνές μάχης στο μετρό του Σάο Πάολο - Αστυνομία εναντίον απεργών με ρόπαλα και δακρυγόνα | iefimerida.gr 0

Το κανάλι Globo news έδειξε εικόνες αστυνομικών με ασπίδες να εφορμούν προς τους απεργούς. Ο σταθμός έκλεισε για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με το TV Globo, ομάδες των απεργών μετακινούνται στους σταθμούς για να εμποδίσουν την εργασία των υπαλλήλων που δεν απεργούν.

Η απεργία των υπαλλήλων του μετρό του Σάο Πάολο έχει προκαλέσει παράλυση στην πόλη της παραμονές του μετρό. Το μετρό συνιστά το κύριο μέσο πρόσβασης στο στάδιο Ιτακεράο και μεταφέρει καθημερινά 4,5 εκατομμύρια επιβάτες.

Σκηνές μάχης στο μετρό του Σάο Πάολο - Αστυνομία εναντίον απεργών με ρόπαλα και δακρυγόνα | iefimerida.gr 1

Επίσης ένα μποτιλιάρισμα ρεκόρ, το οποίο φτάνει τα 226 χιλιόμετρα, μεγαλύτερο από αυτό που είχε σημειωθεί την Πέμπτη (209 χλμ.) και ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της πόλης αυτής, απέκλεισε τα προάστια της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας. Η κατάσταση επιδεινώθηκε επιπλέον από την ισχυρή βροχή που έπεφτε στην πόλη αυτή των 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι απεργοί δεν αποδέχονται την αύξηση 8,7% των μισθών τους, την οποία πρότεινε η διεύθυνση και ζητούν τουλάχιστον 12,2%. Αρχικά ζητούσαν 16,5%.

Σκηνές μάχης στο μετρό του Σάο Πάολο - Αστυνομία εναντίον απεργών με ρόπαλα και δακρυγόνα | iefimerida.gr 2
Σκηνές μάχης στο μετρό του Σάο Πάολο - Αστυνομία εναντίον απεργών με ρόπαλα και δακρυγόνα | iefimerida.gr 3
Σκηνές μάχης στο μετρό του Σάο Πάολο - Αστυνομία εναντίον απεργών με ρόπαλα και δακρυγόνα | iefimerida.gr 4
Σκηνές μάχης στο μετρό του Σάο Πάολο - Αστυνομία εναντίον απεργών με ρόπαλα και δακρυγόνα | iefimerida.gr 5

Φωτογραφίες: BBC, AFP, Reuters, AP,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ