Οι απίστευτες «θεραπείες» των διασήμων για να μείνουν νέοι - iefimerida.gr

Οι απίστευτες «θεραπείες» των διασήμων για να μείνουν νέοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάποιοι διάσημοι δεν αποδέχονται τόσο εύκολα τις συνέπειες του πανδαμάτορα χρόνου στο πρόσωπο και στο σώμα τους. Για να κρατήσουν την ομορφιά και το σφρίγος τους είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα, από γιόγκα μέχρι βουτιά σε πισίνες με βδέλες. Μάθετε μερικές από τις πιο διάσημες «θεραπείες».

1. ΒΔΕΛΕΣ

Τι είναι; Θεραπεία για τολμηρούς. Ο ενδιαφερόμενος ξυρίζει το σώμα του και μπαίνει σε μια μπανιέρα όπου δεκάδες βδέλες του απομυζούν το αίμα.

Ποιοι το κάνουν; Η 48χρονη Ντέμι Μουρ δοκίμασε την θεραπεία σε αυστριακό σπα και δήλωσε ενθουσιασμένη για την εμπειρία της: «Βλέπεις τις βδέλες να πίνουν το αίμα σου και να μεγαλώνουν».

Πως δουλεύει; Το υγρό που εκκρίνουν οι βδέλες έχουν αναισθητικές ιδιότητες, γι' αυτό και χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα. Είναι δύσκολο όμως να πει κανείς ότι κάνουν κάτι καλό στο δέρμα ή στο αίμα.

2. ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

Τι είναι; Μπορεί η ιδέα και μόνο να μας τσιμπήσει σφίγγα ή να μας δαγκώσει ένα φίδι να μην μας πολυενθουσιάζει, ωστόσο οι διάσημοι δεν έχουν πρόβλημα να βάλουν στο πρόσωπο κρέμες γεμάτες δηλητήριο φιδιού. Είναι σαν φυσικό μπότοξ λένε οι «ειδικοί». Για την αποτελεσματικότητα του θα σας γελάσουμε.

Ποιοι το κάνουν; Η Γκουίνεθ Πάλτροου φέρεται να λατρεύει αυτή τη θεραπεία με το δηλητήριο ενώ η Kylie Minogue προτιμά τα βαζάκια με το δηλητήριο των μελισσών.

Πως δουλεύει; Το δηλητήριο τσιτώνει το δέρμα, στέλνοντας σήματα στο νευρικό σύστημα για την χαλάρωση και ενίσχυση των μυών του προσώπου. Πείτε αντίο στις ρυτίδες, δηλαδή...

3. ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑΣ

Τι είναι; Αν τρώτε σταματήστε να διαβάζετε. Σε αυτή τη θεραπεία, ο ενδιαφερόμενος βάζει στο πρόσωπο μια μάσκα από ανθρώπινο πλακούντα (που προφανώς προέρχεται από ημιπαράνομες κλινικές μητρότητας της Ρωσίας) και κάνει μασάζ! Το αποτέλεσμα λένε πως είναι αναζωογονητικό για το πρόσωπο που δείχνει τρεις φορές πιο λαμπερό από συμβατικές μεθόδους...

Ποιοι το κάνουν; Η Τζένιφερ Λόπεζ, λένε, κάνει δύο θεραπείες με πλακούντα τη βδομάδα, ξοδεύοντας τεράστια ποσά, ενώ στους φαν της μεθόδου συγκαταλέγεται και η 53χρονη Μαντόνα.

Πως δουλεύει; Ο ανθρώπινος πλακούντας είναι γεμάτος πρωτείνες, βιταμίνες και μέταλλα για ευνόητους λόγους, ενώ περιέχει αμινοξέα που ανανεώνουν το δέρμα. Ιδανική θεραπεία, αρκεί να μπορείτε να το αντέξετε.

4. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΙΒΕΤ

Τι είναι; Μια σειρά ασκήσεων που μοιάζουν με τη γιόγκα, με τη διαφορά ότι προέρχονται -λένε- από αρχαίες πρακτικές των μοναχών του Θιβέτ, με το εύλογο όνομα «το συντριβάνι της νεότητας».

Ποιοι το κάνουν; Ο sir Bruce Forsyth, οικοδεσπότης σε δημοφιλές Βρετανικό σόου έχει φτάσει τα 83, αλλά συνεχίζει καθημερινά το πρόγραμμα των ασκήσεων που θεωρεί ότι τον κρατάνε νέο. «Δεν θέλω να γεράσω, θέλω να το πολεμήσω», λέει ο ίδιος.

Πως δουλεύει; Υπάρχει πολύ θεωρητικολογία για το πως αυτές οι ασκήσεις βοηθούν το σώμα να ανακτήσει την ευεξία του, αλλά η ουσία είναι ότι 15 λεπτά γιόγκα την ημέρα καλό κάνει.

5. ΚΕΡΑΜΙΚΟΙ ΚΡΥΣΤΑΛΟΙ

Τι είναι; Η πιο state-of-the-art θεραπεία αφού μικροσκοπικά κομμάτια πορσελάνης εμφυτεύονται απευθείας στο πρόσωπο. Προέρχεται από το Παρίσι και κοστίζει πανάκριβα, αλλά υπόσχεται λίφτιν χωρίς νυστέρι.

Ποιοι το κάνουν; Το πρώην σούπερ μοντέλο, Τζερι Χολ, δοκίμασε την θεραπεία στον γάλλο δερματολόγο Maurice Dray.

Πως δουλεύει; Οι κρύσταλλοι της πορσελάνης περνάνε από διάλυμα ιαλουρονικού οξέος πριν εμφυτευτούν κάτω από δέρμα, για να «κρατήσουν» το πρόσωπο ενώ ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.

6. ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι είναι; Το ακριβώς αντίθετο της σάουνας. Στην κρυοθεραπεία, ο ενδιαφερόμενος φορά κάλτσες, σκουφο, μάσκα προσώπου και τίποτε άλλο εκτός από τα εσώρουχα του, για να μπει μέσα σε ένα δωμάτιο όπου η θερμοκρασία φτάνει στους -130 βαθμούς κελσίου για τρία λεπτά (παραπάνω θα αποβεί μοιραίο...). Οι συνεδρίες λέγεται ότι καταπολεμούν κάθε είδους ασθένεια, από τραυματισμούς μέχρι την υπερκόπωση.

Ποιοι το κάνουν; Η 43χρονη Παμελα Άντερσον και ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας, Τόνυ Μπλερ, λέγεται ότι είναι φαν αυτής της κάπως κρύας μεθόδου για να μείνουν νέοι.

Πως δουλεύει; Η ακραία θερμοκρασία βάζει ουσιαστικά το ανθρώπινο σώμα σε μια κατάσταση άμυνας, κόβοντας την παροχή αίματος προς τα άκρα. Σε αντιδιαστολή, ίσως γιατί βλέπει το «τέλος» να έρχεται, το σώμα παράγει αρκετά μεγάλη ποσότητα σεροτονίνης, της «ευτυχισμένης ορμόνης» όπως είναι πιο γνωστή.

7. ΠΕΡΙTΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥΛΙΩΝ

Τι είναι; Ακριβώς αυτό που φαντάζεστε. Στη θεραπεία 'Geisha facial' (επειδή με αυτόν τον τρόπο οι γκέισες καθάριζαν το μακιγιάζ τους), όπως είναι γνωστή στην Ιαπωνία, περιττώματα αηδονιών τρίβονται πάνω στο πρόσωπο του ενδιαφερόμενου δίνοντάς του μια ...υγιή λάμψη.

Ποιο το κάνουν; Η Βικτώρια Μπέκαμ φέρεται πως είναι τόσο παθιασμένη με αυτό το είδος θεραπείας που πλέον πληρώνει για να έχει ειδική κρέμα με περιττώματα στο σπίτι της.

Πως δουλεύει; Εχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι κουτσουλιές που ξεραίνονται αφαιρούν το χρώμα του αυτοκινήτου σας; Ε, κάπως έτσι δουλεύει και η κουτσουλιά στο πρόσωπο...Τα ένζυμα διαλύουν τα ανώτερο στρώμα του δέρματος δίνοντας λάμψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ