«Αρνάκι» ο Κουκούτσης στο δικαστήριο: Ελεύθερος με πρωτοφανή όρο σε κατ' οίκον περιορισμό - iefimerida.gr

«Αρνάκι» ο Κουκούτσης στο δικαστήριο: Ελεύθερος με πρωτοφανή όρο σε κατ' οίκον περιορισμό

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικαστήριο αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.Σημειωτέον ότι η απολογία του Δημήτρη Κουκούτση ήταν μαραθώνια, καθώς κράτησε περίπου οκτώ ώρες.

Στον Δημήτρη Κουκούτση επιβλήθηκε ένας πρωτοφανής όρος, καθώς, θα βρίσκεται σε κατ ΄οίκον περιορισμό φρουρούμενος με εξαίρεση την μετάβασή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την άσκηση των καθηκόντων του και τη μετάβασή του στο νοσοκομείο για κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Στον χρυσαυγίτη βουλευτή επιβλήθηκε, ακόμη, απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Στο σπίτι του θα υπάρχει επί 24ωρου βάσεως αστυνομική δύναμη, ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατ΄οίκον περιορισμός επιβάλλεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ποινική του μεταχείριση μέτρησαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και το ότι οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι ικανοί να τον αποτρέψουν από την τέλεση νέων αδικημάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ήταν άψογος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του δικαστηρίου. Μάλιστα, όσοι βρέθηκαν στα δικαστήρια κάνουν λόγο για φανερή αλλαγή στάσης από το συνηθισμένο επιθετικό προφίλ που υιοθετούν βουλευτές και στελέχη του ακροδεξιού κόμματος.

«Αρνάκι» μετά την ανακοίνωση της απόφασης

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ το πρωί, όταν προσήλθε στο δικαστήριο, επιτέθηκε στις ανακρίτριες και έκανε λόγο για μεθοδεύσεις στο έργο τους, μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση και βγήκε από τα δικαστήρια είχε εμφανώς διαφορετική διάθεση.

Τόνισε στους δημοσιογράφους ότι η διαδικασία ήταν άψογη και πως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά πως πρέπει να «κρατήσουμε χαμηλά το κεφάλι».

Μάλιστα, όταν τα συγκεντρωμένα μέλη άρχισαν να φωνάζουν «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» τους έκανε νόημα να σταματήσουν τονίζοντας «Δεν είναι ώρα για τέτοια, είναι ώρα για δουλειά».

Σημείωσε ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή δεν επιδιώκει εμφύλιο πόλεμο, ενώ, προέβη σε μια ακόμη πιο περίεργη δήλωση αναφέροντας «Δεν χωρίζουμε τους Ελληνες σε αριστερούς και δεξιούς».

Εκτίμησε πως το κόμμα του θα είχε τα ίδια ποσοστά ακόμη και εάν δεν υπήρχε οικονομική κρίση, αλλά, ερωτηθείς για την κατηγορία και τη δολοφονία Φύσσα την οποία διέπραξε ένα μέλος της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ περιορίστηκε στο να απαντήσει προκλητικά.

«Εχουμε και εμείς δύο νεκρούς» ήταν τα λόγια του Δημήτρη Κουκούτση.

Την επόμενη εβδομάδα απολογούνται Κούζηλος, Ζαρούλια, Αρβανίτης

Υπενθυμίζεται πως στις 10 Ιουνίου θα απολογηθεί ο Νίκος Κούζηλος, στις 12 και 13 Ιουνίου θα απολογηθούν η σύζυγος του Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια και ο Μιχάλης Αρβανίτης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται στις 16 Ιουνίου η απολογία του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, μιλώντας ευθέως για παράνομες ενέργειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ