Αποστάσεις Ντόλιου από την «5η φάλαγγα»: Δεν έπρεπε να το πει ο πρόεδρος - iefimerida.gr

Αποστάσεις Ντόλιου από την «5η φάλαγγα»: Δεν έπρεπε να το πει ο πρόεδρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εκτιμώ ότι δεν έπρεπε ο πρόεδρος να χρησιμοποιήσει τέτοιες εκφράσεις, διότι προσβάλλονται πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με λειτουργίες "πέμπτης φάλαγγας". Αντιλαμβάνομαι και τη φόρτισή του, διότι ακούει τα εξ αμάξης, είτε έχει, είτε όχι ευθύνες, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία στις αντιλήψεις και στις εκφράσεις μας... Δεν αντιλήφθηκα να υπάρχουν, ούτε κατά διάνοια, σύντροφοι που να υπονόμευσαν την προσπάθεια που γινόταν» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος στον ραδιοσταθμό «Βήμα» κρατώντας αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.Τόνισε ότι το Συνέδριο θα πρέπει να είναι καταστατικό και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει δυνατότητα να τεθεί, όμως, με αυτό, θέμα ηγεσίας στο συνέδριο, διότι το καταστατικό προβλέπει ότι η ηγεσία εκλέγεται από τη βάση και όχι από το συνέδριο. Θα πρέπει το συνέδριο να αποφασίσει και στη συνέχεια να προσφύγουμε στη βάση. Δεν έχει συμβεί ξανά αυτό και νομίζω ότι θα πρέπει να συγκληθούν τα όργανα, Πολιτικό Συμβούλιο και Κεντρική Επιτροπή, εφόσον η ηγεσία δεν το θέσει από μόνη της. Έτσι πρέπει να τίθενται τα ζητήματα».

Σημείωσε δε πως «σε στρατηγική συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει την υπέρβαση να την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο δεν την κάνει, τότε αυτή δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Υπάρχουν δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθαρά σοσιαλδημοκρατικές και θα πρέπει να μιλήσουμε για τη σοσιαλδημοκρατία... Και στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μιλήσουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ