Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου: Είχε την τελευταία 10ετία μόλις 108 ευρώ έσοδα - iefimerida.gr

Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου: Είχε την τελευταία 10ετία μόλις 108 ευρώ έσοδα

Κι όμως ο προϋπολογισμός είχε την τελευταία 10ετία μόλις 108 ευρώ έσοδα από την
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τρελά» συμπεράσματα εξάγονται από τα στοιχεία για τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού που διαβίβασε την Πέμπτη ο Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλά, καταγράφοντας εταιρείες Δημοσίου που υπήρξαν μόνο ζημιογόνες την τελευταία δεκαετία.Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), από την οποία ο προϋπολογισμός είχε μόλις 108,90 ευρώ έσοδα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή, η εταιρεία που σήμερα διαχειρίζεται περί τα 80.000 ακίνητα, είναι μονίμως ζημιογόνα, με αποτέλεσμα το δημόσιο να έχει λάβει σχεδόν μηδενικό μέρισμα από το 2004 μέχρι σήμερα

Γιατί ο προϋπολογισμός είχε τόσο μικρά έσοδα

Η ΕΤΑΔ που προήλθε από την συγχώνευση της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου (ΚΕΔ) με την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων είναι μονίμως ζημιογόνα και, όπως αναφέρει το euro2day, πολλές από τις συμβάσεις που έχει αμφισβητούνται στα δικαστήρια, ενώ σχεδόν το 70% των ακινήτων της είναι καταπατημένα, αγνώστου εκμεταλλεύσεως, αμφισβητούμενα και άλλα πολλά.

Οπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, τα μεγέθη έχουν αξία, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση για την αξιοποίηση κρατικών ακινήτων, ενώ παράλληλα εκφράζονται φόβοι για πώληση κρατικής περιουσίας με χαμηλό τίμημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ