Απάντηση Στουρνάρα σε Τσίπρα για τις δηλώσεις του στην Le Monde: Ενσυνειδήτως βλάπτει τη χώρα - iefimerida.gr

Απάντηση Στουρνάρα σε Τσίπρα για τις δηλώσεις του στην Le Monde: Ενσυνειδήτως βλάπτει τη χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» και τις κατηγορίες ότι το Βερολίνο «διόρισε» τον Γιάννη Στουρνάρα στο Οικονομικών, ο υπουργός με γραπτή του ανακοίνωση πέρασε στην αντεπίθεση.

«Ο κ. Τσίπρας, αναφέρεται για μια ακόμη φορά απαξιωτικά στο πρόσωπό μου, λέγοντας ότι το Βερολίνο με επέβαλε στη θέση του υπουργού Οικονομικών και ότι θέλει να με επιβάλει και στη Διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος με σκοπό να γίνει μόνιμη η λιτότητα. Αυτό είναι προσβλητικό και δείχνει ένδεια επιχειρημάτων».

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση: «Τον κ. Τσίπρα τον αντιμετώπισα και τον αντιμετωπίζω, με τον δέοντα θεσμικό σεβασμό, όλα αυτά τα χρόνια στη Bουλή, εξηγώντας του την αξία της σταθερότητας του νομίσματος ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού μας. Λυπάμαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως η οικονομική σταθερότητα και η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Με προσωπικές εμμονές και με ύβρεις εναντίον μου δεν συμβάλλει στον δημιουργικό διάλογο. Είναι κρίμα που καταφέρεται με συνεντεύξεις του σε εφημερίδες του εξωτερικού εναντίον του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με τέτοιους χαρακτηρισμούς, βλάπτοντας ενσυνειδήτως τη χώρα του. Επαναλαμβάνω, ενσυνειδήτως. Αυτό καταγράφεται στην προσωπική του ιστορία», καταλήγει η δήλωση του κ. Στουρνάρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ