Το πιο αυθεντικό ανατολίτικο της Αθήνας σερβίρεται σε ένα μαγαζάκι στο κέντρο -Ολα στα κάρβουνα και όλα πάμφθηνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Το πιο αυθεντικό ανατολίτικο της Αθήνας σερβίρεται σε ένα μαγαζάκι στο κέντρο -Ολα στα κάρβουνα και όλα πάμφθηνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα από τα πιο αυθεντικά κεμπάπ στην Αθήνα σερβίρεται στη «Μικρά Ασία», το μικρό ψητοπωλείο στην πλατεία Αμερικής. Απλό κι απέριττο με λίγα τραπεζάκια στο εσωτερικό, διακοσμητικά χαλιά στους τοίχους και ασημένιες τσαγιέρες εξ Ανατολής σε υποδέχεται με μαύρο τσάι και μία τοιχογραφία – ζωγραφισμένη από τον Άγγλο συγγραφέα Τιμ Γουίλσον που έτυχε να βρεθεί στα λημέρια και να το ερωτευτεί. Ιδιοκτήτες του ο Σινάν (γιατρός-παθολόγος στο επάγγελμα) και η Τσιτσέκ, δύο άνθρωποι κουρδικής καταγωγής -με γενέτειρα την Κωνσταντινούπολη- που στους δύσκολους καιρούς της Τουρκικής Χούντας βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα ως πολιτικοί πρόσφυγες.

Όλα τους τα φαγητά, όπως σημειώνει το Popaganda.gr, ψήνονται στα κάρβουνα ακόμη και τα γλυκά και οι τιμές τους ξεκινούν από 3,5 ευρώ και φτάνουν στα 8 ευρώ. Για καλωσόρισμα σου φέρνουν πίτες με πάπρικα και ρίγανη (κορυφαίες) και μία πιατέλα με χειροποίητες σάλτσες σαν ζωγραφιά -εζμέ καυτερό με ντομάτα, πιπεριά, μαϊντανό και ροδόνερο, χαιντάρι (πολύ δροσερό, μοιάζει με τζατζίκι αλλά φτιάχνεται με γιαούρτι, καρότο κι άνηθο), χούμους, μανιταροσαλάτα και σπιτική τυροκαυτερή.

Διαβάστε τι λένε οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού, τι μπορείτε να φάτε στη «Μικρά Ασία» και φυσικά φωτογραφίες από το χώρο στο Popaganda.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ