Μέρκελ και Πούτιν δίνουν για πρώτη φορά τα χέρια μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία - iefimerida.gr

Μέρκελ και Πούτιν δίνουν για πρώτη φορά τα χέρια μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία

Μέρκελ και Πούτιν δίνουν για πρώτη φορά τα χέρια μετά το ξέσπασμα της κρίσης στη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια σύντομη χειραψία και μια ψυχρή συνομιλία. Το πρωί της Παρασκευής, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης. Εδωσαν μάλιστα και τα χέρια. Μπροστά στις κάμερες τουλάχιστον...

Μπορεί ο ρώσος πρόεδρος να έμεινε εκτός της συνόδου των G7 για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια λόγω της πολιτικής που ακολουθεί απέναντι στην Ουκρανία, αλλά τους περισσότερους ξένους ηγέτες των πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών τους είδε ήδη ή θα τους δει κατ΄ιδίαν στη Γαλλία, όπου βρίσκεται ως προσκεκλημένος του προέδρου της χώρας Φρανσουά Ολάντ για τον εορτασμό της 70ης επετείου από την απόβαση στη Νορμανδία.

Mέρκελ και Πούτιν συναντήθηκαν στη γαλλική πόλη Ντοβίλ. Μετά την πρώτη, σύντομη χειραψία, κάθησαν μπροστά από ένα τραπέζι σε αρκετή απόσταση ο ένας από τον άλλο, ο καθένας μπροστά από τη σημαία της χώρας του που κοσμούσε την αίθουσα. Η μεταξύ τους ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ψυχρή, όπως αναμενόταν. Μέχρι χθες ακόμα, η γερμανίδα καγκελάριος απειλούσε τη Μόσχα με περισσότερες κυρώσεις αν δεν αλλάξει την πολιτική της στην Ουκρανία.

Λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ τους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δυο τους θα ξαναπέσουν ο ένας πάνω στον άλλο. Γιατί, όσο κι αν ο Πούτιν δεν προσκλήθηκε στο τραπέζι της G7, θα είναι παρών σε επίσημο γεύμα προς τιμή των ξένων ηγετών που έχουν πάει στη Γαλλία για τον εορτασμό της επετείου.

Φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ