Αύξηση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη: Ο ένας στους τέσσερεις Εβραίους έχει πέσει θύμα σωματικής ή λεκτικής βίας - iefimerida.gr

Αύξηση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη: Ο ένας στους τέσσερεις Εβραίους έχει πέσει θύμα σωματικής ή λεκτικής βίας

Ο ένας στους τέσσερεις Εβραίους έχει πέσει θύμα σωματικής ή λεκτικής βίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχητική άνοδο του αντισημιτισμού στην Ευρώπη διαπιστώνει σχετική έρευνα. Ο ένας στους τέσσερις Εβραίους (26%) δηλώνει ότι έχει υποστεί κάποιου είδους σωματική ή λεκτική βία λόγω της πίστης του μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Την έρευνα διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FRA), οργανισμός ο οποίος υπάγεται στην ΕΕ και τα αποτελέσματά της αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα σήμερα στη σύνοδο των υπουργών δικαιοσύνης και εσωτερικών των 28 χωρών – μελών της ΕΕ που θα γίνει στο Λουξεμβούργο.

Η δημοσιοποίηση της έρευνας αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς γίνεται λίγο καιρό μετά τη δολοφονική επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών που άφησε πίσω της τέσσερεις νεκρούς. Η έρευνα διεξήχθη σε οχτώ κράτη τα οποία συγκεντρώνουν το 80% του συνόλου της ευρωπαϊκής εβραϊκής κοινότητας: Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Σουηδία, Ουγγαρία, Ιταλία, Βέλγιο, Λετονία. Σε αυτή πήραν μέρος 5.847 πολίτες εβραϊκού θρησκεύματος άνω των 16 ετών, δείγμα αρκούντως αντιπροσωπευτικό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δημοσιεύει η ισπανική εφημερίδα El Pais, το ποσοστό των Εβραίων που δηλώνουν ότι έχουν δεχτεί κάποιου είδους επίθεση αυξήθηκε φέτος στο 26% από 21% που ήταν πέρυσι. Το 23% λέει ότι αποφεύγει να συχνάζει σε μέρη που φέρουν εβραϊκή «σφραγίδα» επειδή φοβάται για την ασφάλειά του, ενώ περίπου το 10% έχει πέσει θύμα διακρίσεων στον εργασιακό του χώρο.

Η Γαλλία, σύμφωνα με την έκθεση, είναι η χώρα στην οποία παρουσιάζονται τα περισσότερα κρούσματα αντισημιτικής βίας. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων αναμένεται να συνδεθεί αναπόφευκτα με την ανησυχία που προκαλεί η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων στη Γαλλία, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ