Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας - iefimerida.gr

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενώ σε βάρος άλλων τριών σχηματίστηκαν δικογραφίες στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, με την κατηγορία ότι διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι εμπλεκόμενοι, ηλικίας από 20 έως 55 ετών, εντοπίστηκαν σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Νάουσα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν προφίλ Έλληνα χρήστη με ψευδώνυμο, στο οποίο είχαν αναρτηθεί πλήθος φωτογραφιών με ημίγυμνα και γυμνά ανήλικα παιδιά, εκτιμώμενης ηλικίας ακόμα και κάτω των 4 ετών.

Σε συνεργασία με την εταιρεία, που εδρεύει στις ΗΠΑ, εξασφαλίστηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του χρήστη και στη συνέχεια, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια των υπόλοιπων κατηγορουμένων, στις παραπάνω πόλεις. Κατασχέθηκαν 9 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, που περιείχαν περισσότερα από 55.000 αρχεία (βίντεο και εικόνες), με πολύ «σκληρό» υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ