Τα έσοδα του προϋπολογισμού -Τι έχει εισπράξει το κράτος από Δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις την τελευταία 10ετία - iefimerida.gr

Τα έσοδα του προϋπολογισμού -Τι έχει εισπράξει το κράτος από Δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις την τελευταία 10ετία

Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού -Τι έχει εισπράξει το κράτος από Δημόσιους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναλυτικά στοιχεία για τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού που προέρχοται από δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, αλλά και από τη συμμετοχή του Δημοσίου στα κέρδη επιχειρήσεων και οργανισμών, κατά την περίοδο 2004 -2014, διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.Ο Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Ντόλιου, έστειλε τα στοιχεία στη Βουλή που αφορούν την τελευταία δεκαετία, ενώ, από αυτά προκύπτει, μεταξύ άλλων ότι τα έσοδα από τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα κέρδη της Τράπεζας της Ελλάδος ανήλθαν στη δεκαετία σε 2.097.139.152,75 ευρώ, με καλύτερες χρονιές το 2013 και το 2014.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τη συμμετοχή στα κέρδη της ΤτΕ ανήλθαν το 2013 σε 305.300.000 ευρώ και το 2014 (Ιανουάριος- Απρίλιος) ανήλθαν σε 480.000.000 ευρώ.

Οπως ειδικότερα αναφέρεται στα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή (σε όποια χρονολογία τα ποσά είναι πολύ μικρά ή μηδενικά, σημαίνει ότι είναι ανενεργός ο κωδικός):

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ