«Μαύρη τρύπα» το Δημόσιο: Αυξήθηκαν τα χρέη του προς τους ιδιώτες - iefimerida.gr

«Μαύρη τρύπα» το Δημόσιο: Αυξήθηκαν τα χρέη του προς τους ιδιώτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες δεν έχουν τελειωμό. Αντί μάλιστα να μειώνονται, αυτές αυξάνονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τοπ Γενικό Λογιοστήριο, στο τέλος Απριλίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έφτασαν στα 4,76 δισ. Ευρώ, έναντι 4,719 που ήταν τον Μάρτιο.

Τα στοιχεία της μηνιαίας παρακολούθησης των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης επισημαίνουν πως οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 531 εκατ. ευρώ, έναντι 459 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης ανήλθαν τον Απρίλιο σε 3,035 δισ. ευρώ έναντι 2,925 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε 428 εκατ. ευρώ έναντι 459 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, των υπουργείων σε 264 εκατ. ευρώ έναντι 242 εκατ. ευρώ, των νοσοκομείων σε 831 εκατ. ευρώ έναντι 885 εκατ. ευρώ και των λοιπών νομικών προσώπων σε 206 εκατ. ευρώ έναντι 208 εκατ. ευρώ.

Τα επιμέρους στοιχεία δείχνουν ότι κυρίως οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης παρουσίασαν αύξηση των ληξιπρόθεσμων στα 3,03 δισ. ευρώ τον Απρίλιο από 2,92 δισ. ευρώ το Μάρτιο και 2,8 δισ. τον Ιανουάριο. Η Τρόικα και το ΔΝΤ ανησυχούν για την εξέλιξη αυτή, αλλά έχουν πάρει υποσχέσεις από την κυβέρνηση ότι το χαμένο έδαφος θα καλυφθεί στους επόμενους μήνες.

Σε βόμβα πάντως εξελίσσεται και πάλι ο ΕΟΠΥΥ, που εμφανίζει ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,01 δισ. ευρώ τον Απρίλιο από 1,88 δισ. ευρώ τον Μάρτιο και 1,75 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Αύξηση παρατηρείται και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων στα 831 εκατ. ευρώ, από 790 εκατ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο.

Τα ληξιπρόθεσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μειώθηκαν στα 428 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο από 459 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο και 438 εκατ ευρώ τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ