Οι προεκλογικοί πάγοι έλιωσαν: Θερμή χειραψία Καμίνη-Σακελλαρίδη με φόντο τη Γιορτή Βιβλίου [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι προεκλογικοί πάγοι έλιωσαν: Θερμή χειραψία Καμίνη-Σακελλαρίδη με φόντο τη Γιορτή Βιβλίου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Οι προεκλογικοί πάγοι έλιωσαν: Θερμή χειραψία Καμίνη-Σακελλαρίδη με φόντο τη Γιορτή Βιβλίου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Δέκα μέρες μετά τις εκλογές που ανέδειξαν ξανά δήμαρχο τον Γιώργο Καμίνη, βρέθηκε απέναντι στον ανταγωνιστή του για τη δημαρχία Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ολοι κοιτούσαν με περιέργεια να δουν τις αντιδράσεις τους καθώς κάθισαν σχεδόν δίπλα στα εγκαίνια της Γιορτής Βιβλίου στο Ωδείο Αθηνών. Αλλά και ποια βιβλία ξεφύλλισαν στη βόλτα τους τα περίπτερα της έκθεσης μέσα στο νέο χώρο της.

Ο Γιώργος Καμίνης είχε φτάσει πρώτος στην έκθεση, πριν από την προγραμματισμένη ώρα των εγκαινίων και κατευθύνθηκε κατευθείαν στα περίπτερα. Ξεφύλλισε βιβλία, έκανε ερωτήσεις στους εκδότες, έπιασε κουβέντα με τους επισκέπτες, λίγο πριν βιαστικά πάρει δύο βιβλία και σπεύσει στο χώρο των εγκαινίων για τον χαιρετισμό του. Με τον «Μπάρμπα Γκοριό» του Μπαλζάκ για τον ίδιο και το «Ο 15χρονος πλοίαρχος» του Ιουλίου Βερν για την μεγάλη κόρη του.

Οι προεκλογικοί πάγοι έλιωσαν: Θερμή χειραψία Καμίνη-Σακελλαρίδη με φόντο τη Γιορτή Βιβλίου [εικόνες] | iefimerida.gr 1



Η εκδήλωση άρχισε με τις τρομπέτες από τη σχολή του Ωδείου να ηχούν σε κάθε δυνατό ρυθμό, και την αναγγελία πως η φετινή Γιορτή είναι αφιερώμενη στη Μάνια Καραϊτίδη, την εκδότρια της Εστίας που έφυγε από κοντά μας τη Δευτέρα βυθίζοντας σε πένθος τον εκδοτικό κόσμο και όχι μόνο.

Οι προεκλογικοί πάγοι έλιωσαν: Θερμή χειραψία Καμίνη-Σακελλαρίδη με φόντο τη Γιορτή Βιβλίου [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η φετινή Έκθεση Βιβλίου, με τη συμμετοχή πενήντα εκδοτών, τα δεκάδες περίπτερα και τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις να απλώνονται στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών παίρνει τον χαρακτήρα μιας ανοικτής, καλοκαιρινής αναγνωστικής γιορτής. Ενός ζωντανού, παλλόμενου κόμβου πολιτισμού με νέες αφηγήσεις, αφιερώματα και εκπλήξεις για τους επισκέπτες, συναντήσεις των συγγραφέων με το κοινό και τους αναγνώστες τους.

Οι προεκλογικοί πάγοι έλιωσαν: Θερμή χειραψία Καμίνη-Σακελλαρίδη με φόντο τη Γιορτή Βιβλίου [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Η λέξη «κλειδί», φίλες και φίλοι, είναι κι εδώ, οι συνεργασίες. Είναι το όχημα για τη νέα εποχή.» Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒΑ Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος τόνισε με νόημα «Στεκόμαστε πάνω σε ένα από τα διασημότερα brand names της ιστορίας, το Λύκειο, λίγα μέτρα μας χωρίζουν από το σημείο που αναπτύσσονται διάλογοι του Πλάτωνα, που έρευνες τον θέλουν διασημότερο από τον Χριστό. Ας σκεφτούν οι αρμόδιοι με ποιούς πρέπει να σταθούν δίπλα, και ας ξεχάσουν τα θολά εργαλεία ανάπτυξης.»

Οι προεκλογικοί πάγοι έλιωσαν: Θερμή χειραψία Καμίνη-Σακελλαρίδη με φόντο τη Γιορτή Βιβλίου [εικόνες] | iefimerida.gr 4



Η διοργάνωση της Γιορτής του Βιβλίου στο Ωδείο Αθηνών ενεργοποιεί ουσιαστικά ένα ιστορικό κτίριο της Αθήνας, με πλούτο, αξία και προσφορά, φέρνει το κοινό ξανά κοντά του. Ο πρόεδρος του ΔΣ του Ωδείου Νϊκος Τσούχλος τόνισε: «Είναι για το Ωδείο μας ιδιαίτερη χαρά που η έκθεση γίνεται φέτος στο κτίριό μας, το οποίο σας προσκαλούμε να γνωρίσετε από την αρχή. Μπορεί να το ξεχνούμε, αλλά πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονήματα της πόλης, έργο πνοής και φιλόδοξου οραματισμού του μεγάλου Έλληνα αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου, που σήμερα δυστυχώς παραμένει ακόμα ημιτελές, τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες μετά την εδώ εγκατάσταση του Ωδείου Αθηνών το 1976.»

Οι προεκλογικοί πάγοι έλιωσαν: Θερμή χειραψία Καμίνη-Σακελλαρίδη με φόντο τη Γιορτή Βιβλίου [εικόνες] | iefimerida.gr 5



Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που περιήγηθηκε επί ώρα στην έκθεση, στάθηκε σε κάθε περίπτερο ενώ συνεχώς τον σταματούσαν επισκέπτες για να τον γνωρίσουν και να του μιλήσουν, δήλωσε « Ούτως ή άλλως η Γιορτή Βιβλίου είναι ένας σημαντικός και καταξιωμένος θεσμός της Αθήνας. Οπως η πρωτοβουλία του ΣΕΒΑ να τη διοργανώσει στο Ωδείο Αθηνών δίνει τη δυνατότητα και σε ένα άλλο χώρο της Αθήνας να γίνει γνωστός στους πολίτες. Βλέπουμε εδώ πως αναπτύσσονται οι συνέργειες μεταξύ των πολιτιστικών οργανισμών προς όφελος του ίδιου του πολιτισμού, της Αθήνας, των πολιτών. Και είναι αυτό υποδειγματικό και για άλλου τύπου πολιτιστικές συνεργασίες.»

Η έκθεση συνεχίζεται ως τις 15 Ιουνίου με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Φωτογραφίες Αλέξανδρος Ζωντανός Εurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ