Με 88% ο Ασαντ επανεξελέγη πρόεδρος μιας χώρας «φάντασμα» [εικόνες] - iefimerida.gr

Με 88% ο Ασαντ επανεξελέγη πρόεδρος μιας χώρας «φάντασμα» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα ανήκε στη σφαίρα της φαντασίας. Στη Συρία η μονοκρατορία του Μπασάρ αλ Άσαντ, σφυρηλατημένη με όπλα και αίμα αθώων, επανεξελέγη στην προεδρία της χώρας, με ποσοστό 88,7% των ψήφων, όπως δήλωσε την Τετάρτη, ο πρόεδρος του συριακού κοινοβουλίου Μοχάμαντ αλ Λάχαμ.


Ο Άσαντ εξασφάλισε μια τρίτη θητεία στην προεδρία στις αμφιλεγόμενες αυτές εκλογές, παρά τον εμφύλιο πόλεμο ο οποίος μαίνεται στην χώρα. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι, ο Χάσαν αλ Νούρι και ο Μάχερ αλ Χάτζαρ, εξασφάλισαν αντίστοιχα 4,3% και 3,2% των ψήφων, σύμφωνα με τον αλ Λάχαμ. Σύμφωνα με τις εκλογικές αρχές της χώρας, το ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές ανήλθε σε 73,42%.

Με 88% ο Ασαντ επανεξελέγη πρόεδρος μιας χώρας «φάντασμα» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στα 15,8 εκατομμύρια των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων, τα 11,6 εκατομμύρια μετείχαν στις προεδρικές εκλογές, διευκρίνισε ο αξιωματούχος των εκλογικών αρχών Μάτζεντ Χάντρα. Τα άκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 442.108, δηλαδή σε ποσοστό 3,8%.

Την ίδια στιγμή, όμως, πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης, από πυροβολισμούς που ερρίφθησαν σε ένδειξη χαράς στην Δαμασκό, πριν ακόμη ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

Με 88% ο Ασαντ επανεξελέγη πρόεδρος μιας χώρας «φάντασμα» [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει «ντροπή» και η συριακή αντιπολίτευση «φάρσα», τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Συρία, ενώ το ΝΑΤΟ έχει βεβαιώσει ότι τα αποτελέσματά τους δεν θα αναγνωριστούν.
Στο μεταξύ, η ΕΕ κάλεσε την Τετάρτη, τη Δαμασκό να ξεκινήσει «πραγματικές πολιτικές διαπραγματεύσεις» για την εξεύρεση μιας λύσης, την επόμενη των «παράνομων», όπως τις χαρακτήρισαν, προεδρικών εκλογών.

Κέρι: Ένα μηδενικό οι εκλογές

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, χαρακτήρισε τις προεδρικές εκλογές που έγιναν χθες στη χώρα «ένα τεράστιο μηδενικό», τονίζοντας ότι «δεν μπορείς να διοργανώσεις εκλογές, όταν εκατομμύρια πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν».
Την απόλυτη φρίκη του πολέμου στη Συρία αποτυπώνουν για μια ακόμη φορά οι φωτορεπόρτερ, οι οποίοι βρέθηκαν προ ημερών στο Αλέπι, λίγες ώρες αφότου οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν εξαπολύσει μια νέα αεροπορική επιδρομή.

Με 88% ο Ασαντ επανεξελέγη πρόεδρος μιας χώρας «φάντασμα» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από φωτορεπόρτερ της συριακής οργάνωσης ακτιβιστών Κέντρο Ενημέρωσης του Αλέπι (AMC) και δείχνουν τους κατοίκους να μεταφέρουν πτώματα και να προσπαθούν να περισσώσουν ό,τι απέμεινε από τα ερειπωμένα σπίτια τους, μετά το νέο βομβαρδισμό, σε μια πόλη που έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε «φάντασμα». Τέσσερις εικόνες, χίλιες λέξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ