Γερμανικά ΜΜΕ: Παρά τις χειροπέδες οι Χρυσαυγίτες δείχνουν αλλαζονεία - iefimerida.gr

Γερμανικά ΜΜΕ: Παρά τις χειροπέδες οι Χρυσαυγίτες δείχνουν αλλαζονεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτενή αναφορά κάνουν τα γερμανικά ΜΜΕ στα φύλλα της Πέμπτης, σε όσα διαδραματίστηκαν στην ελληνική Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας των Μιχαλολιάκου, Παππά και Μίχου.

Συγκεκριμένα η Die Welt αναφέρει πως μετέβησαν στο ελληνικό κοινοβούλιο με χειροπέδες, αλλά αυτό δεν τους απαγόρευσε να εμφανιστούν με μια σχετική υπεροψία. Η εφημερίδα σημειώνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε στα έδρανα του κοινοβουλίου έπειτα από οκτώ μήνες αναγκαστικής απουσίας λόγω της προφυλάκισής του.
«Η Χρυσή Αυγή» εξηγεί «συγκέντρωσε καλά ποσοστά στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στις μισές εκλογικές περιφέρειες η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε τρίτη δύναμη και έφτασε το 9,5%. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το σύνολο της ηγεσίας του κόμματος βρίσκεται στη φυλακή. Το 2009 η Χρυσή Αυγή ήταν σχεδόν ανύπαρκτη».

Από την μεριά της η Tageszeitung του Βερολίνου δίνει μια άλλη διάσταση του θέματος που έχει προκύψει με τη Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το Σύνταγμα ισχύει και για τους εχθρούς του Συντάγματος. Αυτό ευνοεί τρία ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία εδώ και οχτώ μήνες βρίσκονται στη φυλακή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για άλλα εγκλήματα». Συγκεκριμένα για την εμφάνιση Μιχαλολιάκου η εφημερίδα γράφει: «Ήδη από πολύ νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες οπαδοί μπροστά από το κοινοβούλιο για να πανηγυρίσουν τον αρχηγό τους. Όταν ο Μιχαλολιάκος πήρε το λόγο για πέντε λεπτά, το πρώτο που ξεκαθάρισε είναι ότι δεν πρόκειται να σεβαστεί το χρόνο. Στο κάτω-κάτω είναι ο αρχηγός του τρίτου πιο ισχυρού κόμματος στις ευρωεκλογές, όπως ξεκαθάρισε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ