Αυστριακά ΜΜΕ: Η Φλόριντα πρέπει να γίνει το πρότυπο για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Αυστριακά ΜΜΕ: Η Φλόριντα πρέπει να γίνει το πρότυπο για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σίγουρα ακούγεται... εξωτικό, έως δελεαστικό. Πάντως ηχεί παράξενο όταν το ακούει κανείς από τα χείλη ενός τραπεζίτη που έχει μάθει να κάνει αναγωγές των γεγονότων με αριθμούς και μακροοικονομικά μεγέθη.

Κι όμως, όπως σημειώνει η αυστριακή εφημερίδα Die Presse το μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Bank στις Βρυξέλλες, Πάουλ Αχτλάιτερ, στο πλαίσιο μιας πολύ πρόσφατης ομιλίας του με τίτλο «Προκλήσεις για τις τράπεζες», σημείωσε αυτό ακριβώς για τον Ελλάδα.
Οπως γράφει η εφημερίδα και αναμεταδίδει η Deutsche Welle: «Ο Αχτλάιτερ μίλησε για τις γενικές τάσεις που θα διαμορφωθούν στο μέλλον. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δουλειά θα υπάρχει στο μέλλον όπου βρίσκονται οι καλύτεροι και οι φθηνότεροι. Η Ευρώπη θα πρέπει να το δει αυτό σαν ευκαιρία και να προσπαθήσει να προσελκύσει τους καλύτερους».

Υπό αυτό το πρίσμα ο Αυστριακός τραπεζίτης θεωρεί πως η Ελλάδα στο μέλλον θα πρέπει να στραφεί στο παράδειγμα της Φλόριντα. Όπως εξήγησε με χαρακτηριστικό τρόπο: «Πριν από τριάντα, σαράντα χρόνια, η Φλόριντα δεν είχε τίποτα άλλο εκτός από καλό καιρό» είπε ο Αχτλάιτερ για να συνεχίσει τον συλλογισμό του «μετά επεκτάθηκε η υποδομή στη Φλόριντα και όλο και περισσότερες εταιρείες εγκαθίστατο εκεί. Σήμερα η Φλόριντα ανήκει στις πιο δυναμικές περιοχές των ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Deutsche Bank Φλόριντα Die Presse
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ