Πέντε ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [εικόνες] - iefimerida.gr

Πέντε ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [εικόνες]

Πέντε ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνέυματος [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο καιρός να μας θυμίζει περισσότερο χειμωνιάτικες ημέρες, ωστόσο οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν πως θα βελτιωθεί και οι τυχεροί που θα μπορέσουν να «εξαφανιστούν» από την Αθήνα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα απολαύσουν το μπάνιο στη θάλασσα. Το Αγκίστρι, η Ανδρος, η Τζιά, το Ναύπλιο και η Μάνη είναι ορισμένοι από τους προορισμούς που βρίκσονται ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων για το συγκεκριμένο τριήμερο.

Αγκίστρι

Πέντε ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πέντε ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πέντε ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πέντε ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το Αγκίστρι βρίσκεται μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά και σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα.
Αποτελεί έναν μικρό επίγειο παράδεισο του Αργοσαρωνικού, πνιγμένο στο πράσινο, με τα πεύκα να «αγγίζουν» τα καταγάλανα νερά του.

Η γενική εικόνα που παρουσιάζει το νησί είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν άλλα νησιά που κατακλύζονται από μαζικό τουρισμό. Πρόκειται για έναν από τους τελευταίους ρομαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Το Αγκίστρι διαθέτει πολλά όμορφα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ή δωμάτια, κατάλληλα και για οικογενειακές διακοπές.

Από παραλίες οι επιλογές είναι αρκετές και για όλα τα γούστα. Τη Σκληρή, τη Χαλκιάδα και τη Δραγωνέρα τις προτιμούν όσοι επιλέγουν το ελεύθερο κάμπινγκ, αν και η τελευταία έχει και οργανωμένο κομμάτι. Στη Σκάλα οι παραλίες είναι οργανωμένες και ιδανικές για οικογένειες με παιδιά. Ωστόσο η παραλία που όλοι θα πρέπει να δουν είναι αυτή της Απονήσου. Πρόκειται για ένα κομμάτι γης που ενώνεται με μικρή γέφυρα με το Αγκίστρι. Το νησί είναι ιδιωτικό, ενώ υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μπορεί να κάνει κανείς και θαλάσσια σπορ, ενώ υπάρχει μικρό λιμανάκι όπου δένουν σκάφη. Η – σχεδόν λιμνοθάλασσα – που σχηματίζεται από τη μία πλευρά της Απόνησου είναι το κάτι άλλο. Το χρώμα της θάλασσας είναι τιρκουάζ, θυμίζει τροπικό νησί, ενώ η γύρω περιοχή είναι καταπράσινη από τα πεύκα.

Τζιά

Πέντε ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πέντε ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Πέντε ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Περίπου 1 ώρα από το Λαύριο, η Τζιά αποτελέι μία ιδανική τουριστική επιλογή. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα στους απάνεμους κολπίσκους με αρμυρίκια και καταγάλανα βαθιά νερά, όπως Καλησκιά, Λιπαρό, Συκαμιά και Καλυδονύχι, ενώ για όσους αγαπούν τις ανέσεις, οι οργανωμένες παραλίες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, όπως ο Οτζιάς και το Γιαλισκάρι. Φυσικά η Τζιά δεν θα αφήσει παραπονεμένους και όσους θέλουν το τριήμερο να απολάυσουν μία χαλαρή νυχτερινή διασκέδαση.

Άνδρος

Πέντε ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Πέντε ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Δύο ώρες μακριά από την Αθήνα η Άνδρος ενδείκνυται είτε για ένα ρομαντικό διήμερο είτε για οικογενειακές διακοπές. Ο επισκέπτης θα βρει από Μεσαιωνικά, νεοκλασικά κτίσματα της χώρας μέχρι και τη διασκέδαση που θέλει στα παραλιακά νυχτερινά μαγαζιά του νησιού. Από θάλασσα οι επιλογές είναι πολλές: Βιτάλι, Ζόργκο, Άχλα, αλλά και την περιβόητη παραλία στο Κόρθι που ακούει στο όνομα «Της γριάς το πήδημα».

Ναύπλιο

Για ατελείωτες βόλτες δίπλα στη θάλασσα, σε γραφικά στενά και σε πλατείες, σίγουρα δεν υπάρχει ιδανικότερος προορισμός από το Ναύπλιο. Τα νεοκλασσικά στην πόλη, τα επιβλητικά κάστρα συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό που κάνουν το Ναύπλιο έναν προορισμό ξεχωριστό. Αν φθάσετε ως εκεί ανεβείτα τα 999 (ή για την ακρίβεια 857) σκαλοπάτια του Παλαμηδίου για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της πόλης. Εξαιρετική είναι η θέα και από την Ακροναυπλία, την ακρόπολη του Ναυπλίου. Ενώ, από τις πιο όμορφες βόλτες, θα κάνετε στον παραθαλάσσιο πεζόδρομο της Αρβανιτιάς, που κυκλώνει τα βράχια της.

Μάνη

Η Μάνη, εκεί όπου το γκρίζο της πέτρας χάνεται στο πράσινο αλλά και στο γαλάζιο των νερών, προσελκύει επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Ομως, την Ανοιξη αποκτά μια άλλη ομορφιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Οι πέτρινοι, μεσαιωνικοί οικισμοί με τα αμέτρητα ακρωτήρια, τους φάρους, τα βυζαντινά εκκλησάκια και τα πυργόσπιτα στολίζονται από αγριολούλουδα, χαμομήλια, μαργαρίτες και κατακόκκινες παπαρούνες. Τα τραπεζάκια από το Γερολιμένα και την Αρεόπολη μέχρι το Λιμένι βγαίνουν δειλά δειλά στους βράχους και υποδέχονται τους επισκέπτες με θαλασσινές νοστιμιές...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ