Το μυστήριο με τον Χάρη Θεοχάρη -Γιατί θέλουν να τον διώξουν από ΓΓ Εσόδων - iefimerida.gr

Το μυστήριο με τον Χάρη Θεοχάρη -Γιατί θέλουν να τον διώξουν από ΓΓ Εσόδων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και ενώ όλοι περιμένουν να μάθουν ποιο θα είναι το πρόσωπο το οποίο θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών έρχεται στο προσκήνιο και το σενάριο παραίτησης του Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του γενικού γραμματέα Εσόδων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή στην κυβέρνηση επιθυμούν ευρύτερες αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό και για το λόγο αυτό φαίνεται να προκρίνεται η αλλαγή προσώπου και στη θέση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Το σενάριο αυτό, της αλλαγής και του κ. Θεοχάρη διακινείται έντονα τις τελευταίες ώρες, ενώ σχετικά έχουν ενημερωθεί οι Βρυξέλλες και η Τρόικα. Ωστόσο για να φύγει ο Χάρης Θεοχάρης από τη θέση του ΓΓ Εσόδων θα πρέπει ο ίδιος να υποβάλει την παραίτηση του, αφού η συγκεκριμένη θέση δεν είναι πολιτική και ο ΓΓ Εσόδων διορίζεται για περίοδο πέντε ετών. Επιπλέον, η αλλαγή στην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων θα συνοδευτεί και με ευρύτερες αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό.

Συνάντηση με Στουρνάρα

Χθες το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο ΓΓ Εσόδων Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκαν και συζήτησαν το ενδεχόμενο της παραίτησης του δεύτερου. Μάλιστα φέρεται πως ο κ.Στουρνάρας επέρριψε ευθύνες για μια διευκρινιστική εγκύκλιο ειλημμένης απόφασης, σύμφωνα με τη οποία οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες ελληνικών ομολόγων θα έπρεπε να πληρώσουν φόρο. Έπειτα όμως από τον σάλο που δημιουργήθηκε με την έκδοση της εγκυκλίου, η απόφαση ανεστάλη.

Στηρίζει τον Θεοχάρη ο Στέφανος Μάνος -Πυρά στη ΝΔ

Μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο Στέφανος Μάνος αναφέρει πως η ενδεχόμενη απομάκρυνση του Χάρη Θεοχάρη από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων είναι λάθος, αφού εκείνος απλώς εφάρμοζε τους αφόρητα επιπόλαιους νόμους του υπουργείου Οικονομικών.

«Η απειλούμενη απομάκρυνση Θεοχάρη είναι λάθος. Η Ν.Δ. δεν έμαθε. Υπονομεύεται η διαπραγμάτευση για το χρέος». «Ο Θεοχάρης δυσαρεστούσε με τις εγκυκλίους του που το μόνο που έκαναν ήταν να εφαρμόζουν τους αφόρητα επιπόλαιους νόμους του Υπ. Οικονομικών», έγραψε χαρακτηριστικά.

Στην τελική ευθεια ο ανασχηματισμός

Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία βρίσκεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Κλειδί αποτελεί ο νέος υπουργός Οικονομικών, που αναζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να είναι πολιτικό στέλεχος και να μπορεί να σταθεί στη διαπραγμάτευση αλλά και έναντι της Βουλής και, κυρίως, των πολιτών.

Μόνο βέβαιο είναι ότι αντί του μη κομματικού Στουρνάρα, ο νέος υπουργός θα είναι στέλεχος της Ν.Δ. και συνεπώς θα προσμετράται στους «γαλάζιους» του νέου σχήματος, επιτρέποντας έτσι και στον κ. Βενιζέλο να πετύχει την παρουσία ενός - δύο στελεχών επιπλέον στο νέο σχήμα, χωρίς να μεταβληθούν επί της ουσίας οι συσχετισμοί μεταξύ των δύο κομμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ