«Επιχείρηση - σκούπα» στην Ιταλία: Συνελήφθη ο δήμαρχος της Βενετίας μαζί με άλλους 35 για χρηματισμό - iefimerida.gr

«Επιχείρηση - σκούπα» στην Ιταλία: Συνελήφθη ο δήμαρχος της Βενετίας μαζί με άλλους 35 για χρηματισμό

Επιχείρηση - σκούπα» στην Ιταλία: Συνελήφθη ο δήμαρχος της Βενετίας μαζί με άλλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιχείρηση-σκούπα κατά της διαφθοράς στην Ιταλία. Η οικονομική αστυνομία συνέλαβε τον δήμαρχο της Βενετίας Τζόρτζιο Ορσόνι μαζί με άλλα 34 άτομα με την κατηγορία του χρηματισμού. Παράλληλα, σε κατ΄οίκον περιορισμό βρίσκεται ο πρώην περιφερειάρχης του Βένετο Τζιανκάρλο Γκαλάν.
Το σκάνδαλο που οδήγησε στις ομαδικές συλλήψεις σχετίζεται με το σύστημα πλωτών φραγμάτων της Βενετίας, που είναι γνωστό ως «Mòse». Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διαφθορά και υπεξαίρεση. Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai αναφέρουν ότι είχαν δημιουργηθεί ειδικοί τραπεζικοί λογαριασμοί στον 'Αγιο Μαρίνο, από τους οποίους αποστέλλονταν χρήματα σε παράκτιους λογαριασμούς που φέρονται να ανήκαν σε μέρος των συλληφθέντων.

«Επιχείρηση - σκούπα» στην Ιταλία: Συνελήφθη ο δήμαρχος της Βενετίας μαζί με άλλους 35 για χρηματισμό | iefimerida.gr 0

Τα έως τώρα εμβάσματα, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Θα πρέπει να γίνει γνωστό, τώρα, με ποιο τρόπο οι συλληφθέντες παρενέβαιναν στα έργα για την δημιουργία των πλωτών φραγμάτων Mose, που αναμένεται να προστατέψουν την Βενετία ,αρχίζοντας από το 2016, απ' το γνωστό φαινόμενο της παλίρροιας . Στην έρευνα της εισαγγελίας της Βενετίας και της οικονομικής αστυνομίας ενέχονται, συνολικά, εκατό άτομα.

«Επιχείρηση - σκούπα» στην Ιταλία: Συνελήφθη ο δήμαρχος της Βενετίας μαζί με άλλους 35 για χρηματισμό | iefimerida.gr 1

Tο σκάνδαλο της Βενετίας αγγίζει το μεγαλύτερο κομμάτι του πολιτικού φάσματος της χώρας, καθώς τα πολιτικά πρόσωπα προέρχονται τόσο από την κεντροδεξιά όσο και από την κεντροαριστερά. Ο δήμαρχος Τζόρτζιο Ορσόνι, για παράδειγμα, εξελέγη με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) , ενώ ο πρώην περιφερειάρχης Γκαλάν είχε διατελέσει και υπουργός πολιτισμού της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ