Bασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο δήμαρχος που έπαιρνε 3 συντάξεις -Βγάζαμε 10, τρώγαμε τα 5 - iefimerida.gr

Bασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο δήμαρχος που έπαιρνε 3 συντάξεις -Βγάζαμε 10, τρώγαμε τα 5

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια της υπεξαίρεσης από το ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα οποία κατηγορείται και προφυλακίστηκε. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μίλησε με αριθμούς, και για τα χρήματα που έπαιρνε κάθε μήνα ο ίδιος και η γυναίκα του.
Το ενδιαφέρον της έδρας προκάλεσε η οικονομική κατάσταση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου κατά την διάρκεια της απολογίας του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Όπως ενημέρωσε ο ίδιος έπαιρνε το μήνα 4.000 ευρώ πλήρη βουλευτική σύνταξη, 2500 ευρώ από την οδοντιατρική σύνταξη και άλλες αντιμισθίες από τις θέσεις που είχε σε ΔΣ φορέων. Παράλληλα η γυναίκα του έπαιρνε σύνταξη ως πανεπιστημιακός συν τα έσοδα από το οδοντιατρείο που λειτουργούσε. Σύμφωνα με το seleo.gr, είπε στους δικαστές, έβγαζαν το μήνα 10.000 ευρώ και έτρωγαν τα 5.000.

Κατά τα άλλα χαρακτήρισε «βλακώδη» τον τρόπο με τον οποίο υπεξαιρούσε ο πρώην ταμίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης. «Θα μπορούσε να είχε αποκαλυφθεί από το πρώτο 24ωρο» επεσήμανε χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας ευθύνες για αμέλεια σε υπαλλήλους της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων που «δεν ζητούσαν τα χρήματα τα οποία έχαναν», όπως επίσης σε υπαλλήλους της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου.

Σιώπησε όμως όταν ρωτήθηκε σχετικά από το δικαστήριο για τις δικές του ευθύνες... Επεσήμανε, σε άλλο σημείο, ότι είναι άδικο να αναζητούνται ευθύνες από τον δήμαρχο. «Εάν για παράδειγμα ένας εφοριακός υπεξαιρεί είναι άδικο να αναζητούνται ευθύνες από τον υπουργό Οικονομικών ή τον πρωθυπουργό», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, ο καταδικασθείς σε ισόβια από το πρωτόδικο δικαστήριο τέως δήμαρχος τις περιέγραψε ως «άριστες», ενώ στηρίζοντας το άλλοτε «δεξί του χέρι», τόνισε ότι η εργατικότητα, η εντιμότητα και η αποτελεσματικότητά του, ήταν εκείνα τα στοιχεία που τον έκαναν να τον επιλέξει ως στενό του συνεργάτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ