Πάνθεον: Πρόσωπα 4.160 ανώνυμων ανθρώπων κοσμούν το ιστορικό κτίσμα στο Παρίσι [εικόνες] - iefimerida.gr

Πάνθεον: Πρόσωπα 4.160 ανώνυμων ανθρώπων κοσμούν το ιστορικό κτίσμα στο Παρίσι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θρησκευτικό μαυσωλείο στο Καρτιέ Λατέν, που περιέχει λείψανα διακεκριμένων Γάλλων πολιτικών φιλοξενεί από χθες αμέτρητες φωτογραφίες κοινών θνητών.Το ιστορικό κτίσμα που φέρει τον τίτλο Pantheon που στα ελληνικά σημαίνει όλοι οι θεοί, ίσως πλέον θα έπρεπε να λέγεται «πάνθνητων».

Η ιδέα ξεκίνησε λόγω εργασιών αναστήλωσης που έπρεπε να γίνουν στο ιστορικό κτίσμα και έτσι η γαλλική κυβέρνηση ανέθεσε στο φωτογράφο JR να δημιουργήσει ένα προσωρινό μωσαϊκό από καθημερινά πρόσωπα.

«Οι μεγάλοι άνδρες του αύριο είναι ίσως ένα από αυτά τα πορτραίτα» δήλωσε ο καλλιτέχνης JR σε γαλλική εφημερίδα.

Ο JR είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από το Inside Out , ένα έργο πολυσηζητημένο τέχνης με αυτοπροσωπογραφίες, που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Ο JR δημιούργησε μια ιστοσελίδα, όπου οποιοσδήποτε επιθυμούσε μπορούσε να ανεβάσει φωτογραφίες του και έτσι το πρόσωπο του να συγκαταλέγεται σε αυτά που κοσμούν σήμερα το Πάνθεον.

Ο ναός που ήταν αφιερωμένος στην Αγία Γενοβέφα την πολιούχο του Παρισιού σήμερα είναι «αφιερωμένος» σε 4.160 καθημερινά πρόσωπα που κατέχουν πέριοπτη θέση τόσο στο θόλο όσο και στο πάτωμα του ιστορικού μνημείου.

Η έκθεση του JR που είναι εμπνευσμένη από το Inside out project λέγεται «Au Pantheon!» και άνοιξε τις πόρτες τις στις 3 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι πρόσωπα Πάνθεον καθημερινά Pantheon
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ