ΝΔ: Πώς θα κερδίσουμε τους 600.000 που χάσαμε στις εκλογές - iefimerida.gr

ΝΔ: Πώς θα κερδίσουμε τους 600.000 που χάσαμε στις εκλογές

ΝΔ: Πώς θα κερδίσουμε τους 600.000 που χάσαμε στις εκλογές -Σαμαράς: Αρμοδιότητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος έκανε η εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ, εκτιμώντας πως το κόμμα κράτησε τις δυνάμεις του και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πια δυναμική, ενώ ανάμεσα στους στόχους που τέθηκαν ήταν και το πώς η παράταξη θα προσελκύσει ξανά τους 600.000 ψηφοφόρους που έχασε.

Αποχωρώντας από τη σύσκεψη, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό. «Ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού», είπε χαριτολογώντας στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, χωρίς όμως να δώσει καμία πληροφορία για το χρόνο της αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος, ή τα πρόσωπα που θα μετακινηθούν.

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, η εκτελεστική γραμματεία το εκτίμησε ως θετικό στη δεύτερη περίπτωση και «όχι αρνητικό» σε ό,τι αφορά την πρώτη. Οι ίδιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το στοίχημα για τη φυγή της κυβέρνησης την επομένη των εκλογών, αλλά και ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει πια δυναμική, καθώς στις ευρωεκλογές πήρε 150.000 λιγότερες ψήφους σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2012.

Παράλληλα, εξετάστηκαν οι στρατηγικές που θα επιτρέψουν στη ΝΔ να ξανακερδίσει τις ψήφους πολιτών που ανήκουν στο χώρο της κεντροδεξιάς αλλά στράφηκαν σε άλλες παρατάξεις ή προτίμησαν την αποχή από τις κάλπες. Η αναφορά έγινε σε περίπου 600.000 ψηφοφόρους, για τους οποίους η ΝΔ εκτιμά ότι παραμένουν στην παράταξη, αλλά χρειάζεται η συστηματική προσέγγισή τους.

Τέλος, για τα υπόλοιπα κόμματα, πέρα από την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «πιάσει ταβάνι», στη ΝΔ εκτιμούν ότι οι ΑΝΕΛ έχουν «ξεφουσκώσει», η ΔΗΜΑΡ «τιμωρήθηκε» και η Χρυσή Αυγή είδε τη δυναμική της να ανακόπτεται και επίσης έφτασε στο «ταβάνι» της.

Παρόλα αυτά, αναγνωρίστηκε ότι έγιναν σφάλματα και εμφανίστηκαν και αδυναμίες στη διετία και στο τελευταίο διάστημα και στην ίδια την εκλογική μάχη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ