Παπαγεωργόπουλος: Σπιλώθηκε το όνομά μου -Εάν στην άλλη ζωή ξαναγίνω δήμαρχος, θα εγκατασταθώ στο ταμείο - iefimerida.gr

Παπαγεωργόπουλος: Σπιλώθηκε το όνομά μου -Εάν στην άλλη ζωή ξαναγίνω δήμαρχος, θα εγκατασταθώ στο ταμείο

Παπαγεωργόπουλος: Σπιλώθηκε το όνομά μου -Εάν στην άλλη ζωή ξαναγίνω δήμαρχος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για σπίλωση του ονόματος που έχτιζε επί 50 χρόνια και με μία άδικη, όπως είπε, δικαστική απόφαση έγιναν όλα θρύψαλα έκανε λόγο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στη μαραθώνια απολογία του. Μάλιστα, όπως είπε, αν στην άλλη ζωή ξαναγίνει δήμαρχος, τότε θα εγκατασταθεί στο ταμείο, για να ελέγχει.

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης απολογήθηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Πρωτόδικα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τον κεντρικό δήμο.

Κατά την 41η μέρα της δίκης, που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό, επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπεξαίρεση, στοχοποιώντας τον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, για τον οποίο είπε ότι υπεξαιρούσε -κατά τρόπο συστηματικό- και προ του 1999, πριν αναλάβει -δηλαδή- ο ίδιος τη διοίκηση του δήμου. Θέλοντας να ενισχύσει αυτόν τον ισχυρισμό του, παρουσίασε στοιχεία με αναλήψεις χρηματικών ποσών από το δημοτικό ταμείο, τα οποία κατατίθεντο την ίδια μέρα σε λογαριασμούς του πρώην ταμία.

«Από ηλικίας 16 ετών που ασχολήθηκα με τον αθλητισμό ζω κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Όλη μου η ζωή ήταν προσεκτική, στα πλαίσια της νομιμότητας, δεν είχα μπει σε δικαστήρια μέχρι να γίνω 65 χρόνων» είπε κάνοντας αναδρομή στη ζωή του και πρόσθεσε: «Μετά ξαφνικά έγινα ο μεγάλος εγκληματίας, που ξεγελούσε όλον τον κόσμο».

Αναφερόμενος στην υπεξαίρεση, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε ότι κανείς στο δήμο δεν την αντιλήφθηκε ώστε να τον ενημερώσει -από υπαλλήλους οικονομικών υπηρεσιών έως τον πρώην γενικό γραμματέα, αντιδημάρχους οικονομικών και επικεφαλής παρατάξεων, τους οποίους κατονόμασε- τονίζοντας, παράλληλα, ότι αρκετοί θεσμικοί παράγοντες και φορείς, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο, διαβεβαίωναν ότι όλα βαίνουν καλώς. Τόνισε, εξάλλου, ότι ουδέποτε ενοχλήθηκε ο δήμος από την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ επικαλούμενος πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, άφησε αιχμές σε βάρος εφοριακών υπαλλήλων.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «βλακώδη» τον τρόπο με τον οποίο υπεξαιρούσε ο πρώην ταμίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης. «Θα μπορούσε να είχε αποκαλυφθεί από το πρώτο 24ωρο» επεσήμανε χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας ευθύνες για αμέλεια σε υπαλλήλους της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων που «δεν ζητούσαν τα χρήματα τα οποία έχαναν», όπως επίσης σε υπαλλήλους της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου. Σιώπησε όμως όταν ρωτήθηκε σχετικά από το δικαστήριο για τις δικές του ευθύνες. Επεσήμανε, όμως, σε άλλο σημείο, ότι είναι άδικο να αναζητούνται ευθύνες από τον δήμαρχο. «Εάν για παράδειγμα ένας εφοριακός υπεξαιρεί είναι άδικο να αναζητούνται ευθύνες από τον υπουργό Οικονομικών ή τον πρωθυπουργό» ανέφερε.

Για την εμπλοκή των δύο κατηγορούμενων πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, ο κ. Παπαγεωργόπουλος απάντησε: «Δεν μπορώ να πάρω κανέναν στον λαιμό. Επέδειξαν φοβερή αμέλεια, αλλά δεν μπορώ να πω ότι υπεξαιρούσαν αφού δεν αυξήθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία».

Αναφερόμενος στους πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών, που βρέθηκαν κατηγορούμενοι για την υπόθεση και αθωώθηκαν, τους χαρακτήρισε ως προβεβλημένα άτομα στους τομείς δράσης τους, επισημαίνοντας ότι τους είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. «Δεν είναι δυνατόν να αθωώνεται ο αντιδήμαρχος και να καταδικάζεται ο δήμαρχος που έχει εκχωρήσει τις αρμοδιότητές του», είπε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ