Θέλετε να κόψετε το κάπνισμα; -Το πανέξυπνο πρότζεκτ της Ταϊβάν προσφέρει μια εναλλακτική λύση [εικόνες] - iefimerida.gr

Θέλετε να κόψετε το κάπνισμα; -Το πανέξυπνο πρότζεκτ της Ταϊβάν προσφέρει μια εναλλακτική λύση [εικόνες]

Θέλετε να κόψετε το κάπνισμα; -Το πανέξυπνο πρότζεκτ της Ταϊβάν προσφέρει μια εν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας καπνιστής πρέπει να καταβάλει τεράστια προσπάθεια ώστε να «απεγκλωβιστεί» από τον εθισμό του τσιγάρου. Τις περισσότερες φορές, όταν κάποιος προσπαθεί να κόψει το κάπνισμα, καταλήγει να υποκύπτει στον πειρασμό, να ζητά τσιγάρο από κάποιον άλλο και μετά από λίγο καιρό να επιστρέφει στο απόλυτο μηδέν, αγοράζοντας εκ νέου πακέτο. Στην προσπάθεια της να βοηθήσει τους καπνιστές να σταματήσουν την βλαβερή τους συνήθεια, η Γι Τσενκ δημιούργησε ένα νέο, εναλλακτικό πακέτο τσιγάρων το οποίο πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει στα μαγαζιά της Ταϊβάν.

Το πρότζεκτ της σχεδιάστριας Γι Τσενκ που ονομάζεται Tobacco, περιέχει τέσσερις διαφορετικούς τύπους τσιγάρων ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται στις διαφορετικές συνήθειες που έχει κάθε καπνιστής. Η ιδέα ουσιαστικά εστιάζει στη... μανία που πιάνει όσοι προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα και στην ανάγκη τους να βάλουν ένα τσιγάρο στο στόμα τους. Το νέο πακέτο λοιπόν, δίνει την ευκαιρία στους καπνιστές να «καλύψουν» την ανάγκη τους, χωρίς όμως να τους ενθαρρύνει παράλληλα να τη συνεχίσουν.

Με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτό; Το νέο πακέτο που θα κυκλοφορήσει στα μαγαζιά της Ταϊβάν θα περιέχει τσιγάρα με... κλιμακούμενο φίλτρο. Το πρώτο τσιγάρο του πακέτου θα είναι φυσιολογικό, όπως κάθε άλλο τσιγάρο. Το επόμενο όμως θα έχει λιγότερο καπνό, τη θέση του οποίου θα παίρνει ένα μεγαλύτερο φίλτρο. Οταν το πακέτο φτάνει προς το τέλος, τα τσιγάρα έχουν μόνο ένα ελάχιστο τμήμα καπνού το οποίο συνοδεύεται από ένα τεράστιο φίλτρο.

Με αυτό το τρόπο ένας καπνιστής θα μπορεί να μειώνει σταδιακά τις... τζούρες του, ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει πόσο θέλει να καπνίσει κάθε φορά. Τα τσιγάρα του πακέτου θα είναι αριθμημένα, δίνοντας τη δυνατότητα στους καπνιστές να έχουν πλήρη έλεγχο της συνήθειας τους. Παράλληλα, τόσο ο αριθμός σε κάθε τσιγάρο όσο και το μικρό του μέγεθος, δημιουργούν γρήγορα την ψευδαίσθηση πως κάποιος έχει καπνίσει αρκετά και τον αποτρέπουν από το να καπνίσει παραπάνω. Με αυτό το τρόπο μπορεί ένας καπνιστής να μειώσει αισθητά τις ποσότητες νικοτίνης και πίσσας που καταναλώνει, χωρίς να το καταλάβει.

Σε δηλώσεις της για το νέο της πρότζεκτ, η σχεδιάστρια Γι Τσενκ τόνισε πως: «Για κάποιον που θέλει να κόψει το κάπνισμα, η διαδικασία είναι ιδιαίτερα επώδυνη. Ειδικά όταν κάποιος βλέπει ένα καινούργιο προϊόν, θέλει ακόμα παραπάνω να το δοκιμάσει. Για αυτό το λόγο ήθελα με το πακέτο που δημιούργησα να καλύψω την ξαφνική ανάγκη ενός καπνιστή, χωρίς όμως να τον ενθαρρύνω παράλληλα να συνεχίσει το κάπνισμα.»

Δείτε φωτογραφίες από το νέο, εναλλακτικό πακέτο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Ταϊβάν:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ