O σύγχρονος λαβύρινθος -Γιατί χάνονται οι τουρίστες στα φαράγγια της Κρήτης - iefimerida.gr

O σύγχρονος λαβύρινθος -Γιατί χάνονται οι τουρίστες στα φαράγγια της Κρήτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις αρχές Απριλίου οι άνδρες της ΕΚΑΜ στην Κρήτη έχουν κληθεί να επέμβουν σε 12 περιστατικά διάσωσης ξένων επισκεπτών του νησιού οι οποίοι είχαν χαθεί στα απόκρυφα μονοπάτια σε φαράγγια της Κρήτης.


«Μας προβληματίζει έντονα η συχνότητα με την οποία σημειώνονται. Κάθε μια δυο μέρες έχουμε τέτοιο περιστατικό και αυτό μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Φέτος με το καλημέρα της τουριστικής σεζόν είναι ήδη πάρα πολλά» ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ Κρήτης ο διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ κ. Γιώργος Τσικαλάς.

Όπως τόνισε μέσα στην τουριστική σεζόν θα διανεμηθούν σε ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία φυλλάδια με οδηγίες για τις εξορμήσεις στα φαράγγια και τους ορεινούς όγκους του νησιού έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι φυσιολάτρες να μην εξορμούν με... άγνοια κινδύνου.



Σύμφωνα με τον διοικητή της ΕΜΑΚ οι τουρίστες χάνονται καθώς τις περισσότερες φορές αποπροσανατολίζονται και χάνουν το δρόμο με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται και να μην ξέρουν πως θα βγουν από το φαράγγι ή πώς θα γυρίσουν από το βουνό και έδωσε οδηγίες για την ασφαλή εξόρμηση


«Θα πρέπει να εξορμούν σε ομάδες και όχι σε ζευγάρια ή μόνοι τους και πάντα με συνοδεία κάποιου ξεναγού. Επίσης να κρατούν μαζί του νερό, πυξίδα, σουγιά, πολυεργαλείο και άλλα χρήσιμα αντικείμενα για περίπτωση ανάγκης. Επίσης θα πρέπει να τηρούν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας και να ενημερώνουν ότι φεύγουν ώστε κάποιος να γνωρίζει τι ώρα και που αναμένεται να φτάσουν»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ