Πολύ παχύς για πόλεμο -Ο βρετανικός στρατός απολύει υπέρβαρους ένστολους - iefimerida.gr

Πολύ παχύς για πόλεμο -Ο βρετανικός στρατός απολύει υπέρβαρους ένστολους

Πολύ παχύς για πόλεμο - Ο βρετανικός στρατός απολύει υπέρβαρους ένστολους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βρετανοί στρατιώτες απολύονται λόγω βάρους! Ακούγεται αλλόκοτο, ωστόσο, σήμφωνα με άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, η παχυσαρκία ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βρετανικός στρατός.
Ολοένα και περισσότεροι στρατιώτες απολύονται από το στρατό καθώς ήταν υπέρβαροι, ενώ νέα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 10 παχύσαρκοι στρατιώτες πήραν φύλλα πορείας μέσα σε ένα χρόνο.
Στατιστικές που προέρχονται από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, έχουν αναδείξει ότι τουλάχιστον σε 50 ακραίες περιπτώσεις, από τον Ιανουάριο του 2002 έως και τις 31 Μαρτίου 2013, οι στρατιώτες απολύθηκαν επειδή ήταν παχύσαρκοι.

Εντός του 2011 μόνο, 13 στρατιώτες αποστρατεύτηκαν καθώς κρίθηκε ότι η περίπτωση τους συνέβαλε σε προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, εκατοντάδες στρατεύσιμοι ακόμη, ειδοποιήθηκαν ότι δεν είναι σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση, γεγονός που πυροδοτεί φόβους για την επιχειρησιακή ικανότητα του Στρατού σε εμπόλεμες συνθήκες.
Αξιωματούχοι αρνήθηκαν να αποκαλύψουν κατά πόσο κάποιος στρατιώτης αποστρατεύτηκε κατά τους τελευταίους 14 μήνες λόγω παχυσαρκίας, εγείροντας το εύλογο ερώτημα μήπως οι περιπτώσεις είναι ακόμη περισσότερες.

Οι Βρετανοί στα χνάρια των υπέρβαρων αμερικανών στρατιωτών

Ο Tam Fry, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του βρετανικού Εθνικού Συμβουλίου Παχυσαρκίας (National Obesity Forum), περιέγραψε τα ευρήματα ως « βαθύτατα ανησυχητικά » και προειδοποίησε ότι πλέον τα βρετανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα με των ΗΠΑ. Στην Αμερική, σύμφωνα με επίσημη έκθεση που δημοσιεύθηκε το περασμένο έτος σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των στρατιωτών σε ενεργό υπηρεσία είναι υπέρβαροι, με το 19% να είναι παχύσαρκοι.

Κατά τον Fry, «Θα έπρεπε τόσο οι φορολογούμενοι όσο και οι στρατιωτικοί να προβληματιστούν σχετικά με την αποστράτευση βρετανικού προσωπικού λόγω παχυσαρκίας. Οι βρετανικές δυνάμεις έχουν όλες τις ευκαιρίες να διατηρήσουν το προσωπικό τους σε φόρμα -αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός των στίβων μάχης- όμως εμφανίζονται το ίδιο αναποτελεσματικές με τις πολιτικές διοικήσεις στην διασφάλιση της καλής φυσικής κατάστασης του γενικού πληθυσμού. Προκαλεί αμηχανία το γεγονός ότι βάση των στατιστικών που πρόσφατα δημοσιεύτηκαν, ο αμερικανικός στρατός αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα. Στην Ουάσιγκτον οι στρατηγοί μεταφράζουν την κρίση αυτή σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης».

Φωτογραφία: www.telegraph.co.uk

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ