Το αγορασμένο Μουντιάλ του Κατάρ: Οι βρετανοί «δείχνουν» τον Μισέλ Πλατινί - iefimerida.gr

Το αγορασμένο Μουντιάλ του Κατάρ: Οι βρετανοί «δείχνουν» τον Μισέλ Πλατινί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί είχε μυστική συνάντηση με τον Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ, ο οποίος ξόδεψε μια ολόκληρη περιουσία για να ενθαρρύνει την υποψηφιότητα του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022.

Η Daily Telegraph καταγγέλλει τον Μισέλ Πλατινί για την υπόθεση διαφθοράς γύρω από την υποψηφιότητα του Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022 και υποστηρίζει ότι συναντήθηκε με τον καταριανό αξιωματούχο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία.
Στην έκδοση της Τρίτης, η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει αποδείξεις για τη συνάντηση των δύο ανδρών. Στο σάιτ της η εφημερίδα αναφέρει ότι Πλατινί και Χαμάμ πήραν πρωινό μαζί, ένα μήνα πριν από την ψηφοφορία, στις 2 Δεκεμβρίου 2010, συγκεκριμένα, στη Ζυρίχη.
Μερικές ημέρες αργότερα, ο πρόεδρος της UEFA πήγε σε δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας, έπειτα από πρόσκληση του τότε προέδρου Νικολά Σαρκοζί, παρουσία του Εμίρη του Κατάρ και του πρωθυπουργού του Κατάρ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, ο μπιν Χαμάμ ξόδεψε 5 εκατομμύρια δολάρια ώστε οι υπεύθυνοι για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο να ψηφίσουν υπέρ του Κατάρ.

«Δηλώνω καταγορηματικά ότι ο πρόεδρος Σαρκοζί δεν μου ζήτησε να ψηφίσω υπέρ του Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022 ούτε σε αυτή τη συνάντηση, ούτε πριν, ούτε μετά» δήλωσε από την πλευρά του ο Μισέλ Πλατινί.
Η FIFA ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ανοίγει έρευνα για την επιλογή της Ρωσίας για το Μουντιάλ 2018 και του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022 η οποία θα καταλήξει στις 9 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ