Τράπεζα Nomura: Η Ελλάδα προσφέρει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες - iefimerida.gr

Τράπεζα Nomura: Η Ελλάδα προσφέρει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε καλό momentum βρίσκεται η οικονομία της Ελλάδας, σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας Nomura που δημοσιεύτηκε προσφάτως και αναφέρεται στις συνθήκες της ελληνικής οικονομίας τον περασμένο Μάιο.

Αναφέρει συγκεκριμένα πως μετά τη Σλοβενία, ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, βρίσκεται στην καλύτερη φάση και ευνοεί για επενδύσεις.

Η δυναμική της ελληνικής οικονομίας βελτιώθηκε τον περασμένο μήνα, καθώς τον Απρίλιο, η Ελλάδα είχε βρεθεί στην τρίτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης.

Ωστόσο, η Nomura σημειώνει ότι με βάση το κριτήριο της μεταβολής του ΑΕΠ, η Ελλάδα εμφανίζει μία από τις χειρότερες επιδόσεις, καθώς κατατάσσεται στην 12η θέση ανάμεσα στις 14 χώρες της Ευρωζώνης. Οι αναλυτές βλέπουν «μισογεμάτο» το ποτήρι, προβλέποντας ότι η ελληνική οικονομία θα βρεθεί τον Ιούνιο σε πιο υψηλή θέση, και στο κριτήριο του ΑΕΠ.

Αναλυτικότερα, βάσει της έκθεσης της Nomura, η Ελλάδα και η Ιταλία αυτή τη στιγμή, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του Νότου, προσφέρουν τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες. Παρότι οι οικονομικοί κίνδυνοι παραμένουν και μια αδύναμη ανάπτυξη στην περιοχή εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό του σενάριο. Εκτιμά πως αν και το περιβάλλον των εσόδων θα παραμείνει αδύναμο, η ποιότητα των παγίων θα συνεχίσει να βελτιώνεται καθώς αναμένεται πτώση των προβλέψεων το 2015 και 2016.

Υπογραμμίζει δε, πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν κορυφωθεί στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ εξακολουθούν να ενισχύονται – αν και με βραδύτερους ρυθμούς – στην Ιταλία και την Ελλάδα. Παρεμπιπτόντως, ο οίκος διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγησή του για Ισπανία και Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ