Ο Νίκος Δένδιας για το υπουργείο Οικονομικών; - iefimerida.gr

Ο Νίκος Δένδιας για το υπουργείο Οικονομικών;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την απομάκρυνση του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών να φαίνεται ότι κλειδώνει, ο πρωθυπουργός μελετά προσεκτικά το προφίλ του νέου υπουργού και κυρίως τους συμβολισμούς πίσω από το όνομά του. Την ίδια ώρα πηγές αναφέρουν πως τα κριτήρια για τον νέο τσάρο θα μπορούσε να καλύπτει και ο Νίκος Δένδιας.

Ο πρωθυπουργός θέλει ο νέος υπουργών Οικονομικών να μην είναι τεχνοκράτης αλλά πολιτικός προερχόμενος ιδανικά από την ομάδα των γαλάζιων, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ΝΕΑ και το ρεπορτάζ του Διονύση Νασόπουλου.

Ο Αντώνης Σαμαράς ποντάρει ιδιαίτερα στους συμβολισμούς και για αυτό θέλει ο νέος τσάρος να μην έχει ταυτισθεί με το σκληρό οικονομικό πρόγραμμα των τελευταίων δύο ετών, να μπορεί να εμφανιστεί στους πολίτες ως εγγυητής για τη διόρθωση των αδικιών, και κυρίως να έχει πρόσβαση στα λεγόμενα λαϊκά στρώματα. Να τους πείθεις ότι είναι ένας από αυτούς.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα πάντα με τα ΝΕΑ, έχει αρχίσει να ακούγεται και το όνομα του Νίκου Δένδια ως υποψηφίου για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ενώ δεν έχουν σιγήσει οι φωνές που αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός σκέφτεται ακόμη και να αναλάβει ο ίδιος την περιβόητη θέση.
Φωτογραφία fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ