Ο εγγονός του Κουστώ ακολουθεί τα «υδάτινα» βήματά του -Οι πρώτες εικόνες του Φαμπιάν στον βυθό [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο εγγονός του Κουστώ ακολουθεί τα «υδάτινα» βήματά του -Οι πρώτες εικόνες του Φαμπιάν στον βυθό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολα είναι έτοιμα για το μεγάλο στοίχημα. Ο Φαμπιάν Κουστώ δηλώνει αποφασισμένος να σπάσει το ρεκόρ του διασημότερου δύτη όλων των εποχών, του παππού του Ζακ Υβ Κουστώ. Επιβιβάζεται στο σκάφος και ξεκινάει ένα ταξίδι 31 ημερών στα βάθη της θάλασσας. Το απόγευμα της Δευτέρας βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες εικόνες από την προσπάθεια του Φαμπιάν Κουστώ να «κυριαρχήσει» στον υδάτινο κόσμο.

Ο Φαμπιάν Κουστώ σχεδιάζει να περάσει 31 ημέρες σε βάθος 18 μέτρων κάτω από το νερό, μαζί με πενταμελές πλήρωμα, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ντοκιμαντέρ και να κάνουν πειράματα κοντά στον πλησιέστερο κοραλλιογενή ύφαλο.

Πριν το σκάφος τους εγκαταλείψει την αποβάθρα Ισλαμοράντα το πρωί της Κυριακής, ο Φαμπιάν Κουστώ και το πλήρωμά του, ανέφεραν ότι θα τους λείψει ο ήλιος για περισσότερο από ένα μήνα, αλλά δεν τους ενοχλεί που θα απομονωθούν στο υποθαλάσσιο εργαστήριο.

Η ιδέα για την αποστολή, η οποία φέρει το όνομα «Mission 31» ήρθε από τον ίδιο πριν από δύο χρόνια. Μία ιδέα που σήμερα παίρνει σάρκα και οστά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ