Σπάνε πιάτα στους δρόμους για να χαλαρώσουν -Ο απίστευτος τρόπος των Ουκρανών για να ξεχάσουν την κρίση [εικόνες] - iefimerida.gr

Σπάνε πιάτα στους δρόμους για να χαλαρώσουν -Ο απίστευτος τρόπος των Ουκρανών για να ξεχάσουν την κρίση [εικόνες]

Σπάνε πιάτα στους δρόμους για να χαλαρώσουν -Ο απίστευτος τρόπος των Ουκρανών γι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι τώρα, οι Ελληνες είχαν τη φήμη του λαού που σπάει πιάτα για να ξεδώσει. Αν και στη χώρα μας αυτή η συνήθεια χάθηκε στο πέρασμα των χρόνων, οι Ουκρανοί τη βρήκαν πολύ χαλαρωτική. Και επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να ξεχάσουν την κρίση που τους έχει χωρίσει στα δύο.

Στο κέντρο της πόλης Ντνιπροπετρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία κοντά στις «ξεσηκωμένες» περιοχές Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ, πολίτες σπάνε εκατοντάδες πιάτα για να χαλαρώσουν. Οι περαστικοί μπορούν να... ρημάξουν ολόκληρες στοίβες, που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να γράψουν ένα μήνυμα στο πιάτο πριν το κάνουν κομματάκια, όπως αναφέρει το BBC, με πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ.

Οπως δήλωσε η Αννα Σβισένκο, που είχε αυτή την ιδέα και οργάνωσε τη συγκεκριμένη εκδήλωση, στην Ουκρανία είναι δείγμα καλής τύχης το σπάσιμο μίας κούπας ή ενός πιάτου. Πρόσθεσε όμως πως πήρε έμπνευση από ένα εστιατόριο στο Πεκίνο, όπου υπήρχε ένα ειδικό δωμάτιο στο οποίο οι πελάτες μπορούσαν να σπάσουν πιάτα. Προφανώς, δεν είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από δύο δεκαετίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ