Αλέξανδρος Τουρκολιάς: Η Εθνική Τράπεζα θα στηρίξει όσους δεν έχουν δουλειά - iefimerida.gr

Αλέξανδρος Τουρκολιάς: Η Εθνική Τράπεζα θα στηρίξει όσους δεν έχουν δουλειά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσφάτως η είδηση ότι η Εθνική Τράπεζα θα... ρίξει στην αγορά τρία δισ. για να ενισχύσει την καινοτομία και τη επιχειρηματικότητα, έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση, καθώς κινείται στη λογική της ανάπτυξης με νέους όρους.

Τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς επανέλαβε το στόχο και του έδωσε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Η κοινωνική διάσταση της παρέμβασης της τράπεζας, φαίνεται από τις δηλώσεις του κ. Τουρκολιά ο οποίος σημείωσε: «Πρέπει να ενισχύσουμε ανθρώπους που δεν έχουν δουλειά». Επιπλέον εξέφρασε τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας προς την καινοτομία και νεανική επιχειρηματικότητα.

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη της συνεργασίας της Εθνικής Τράπεζας με την Endeavor, ανέφερε πως με αρχικό προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ, μέσα από το πρόγραμμα «NBG Businesses Seeds», η τράπεζα θα στηρίξει μέσω δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο την καινοτόμο επιχειρηματικότητα δυναμικών και εξωστρεφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Αλ. Τουρκολιάς τόνισε ότι η καινοτομία που στηρίζει η τράπεζα δεν αφορά μόνο τεχνολογικές εταιρείες, αλλά και παραδοσιακούς κλάδους όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία και η μεταποίηση.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία, πριν από 4 χρόνια με τον διαγωνισμό ibank «Καινοτομία και Τεχνολογία», ξεκινήσαμε την προσπάθεια ενθάρρυνσης και ανάδειξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, ενώ πρόσφατα υπογράψαμε συνεργασία με το οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών για την περαιτέρω στήριξη όσων προτάσεων ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό. Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τον τελευταίο κρίκο της παρέμβασης μας για την ουσιαστική στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, δυναμικών και εξωστρεφών κλάδων: η συνεργασία μας με την Endeavor».

Το όλο σχέδιο εξασφαλίζει τη μετουσίωση μιας επιχειρηματικής ιδέας, σε μια δυναμική εξωστρεφή επιχείρηση, που συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Αυτή είναι η θέση της Εθνικής Τράπεζας, απέναντι στην ανάγκη μεταστροφής της οικονομίας, την οποία διαχρονικά, με συνέπεια και ευθύνη υπηρετεί, κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ