Επειτα από 30 χρόνια σπατάλης και φοροδιαφυγής μπαίνουν αυστηροί όροι στα έξοδα κηδείας - iefimerida.gr

Επειτα από 30 χρόνια σπατάλης και φοροδιαφυγής μπαίνουν αυστηροί όροι στα έξοδα κηδείας

Μετά από 30 χρόνια σπατάλης και φοροδιαφυγής μπαίνουν αυστηροί όροι στα έξοδα κη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να κλείσει ακόμη μία πηγή οικονομικής αιμορραγίας του Δημοσίου και των Ταμείων -εξαιτίας της φοροδιαφυγής- ετοιμάζεται το υπουργείο Εργασίας και βάζει στο στόχαστρο τα έξοδα κηδείας που χορηγεί ο ΟΓΑ και τα οποία μέχρι τώρα καταβάλλονται χωρίς να γίνεται ενδελεχής έλεγχος.

Συγκεκριμένα κάθε χρόνο το Ταμείο των αγροτών καταβάλλει 30 εκατομμύρια ευρώ για έξοδα κηδειών, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση αναλυτικών τιμολογίων. Υπολογίζεται πως οι ετήσιες απώλειες από τη φοροδιαφυγή μπορεί να φτάνουν τα 6 με 7 εκατομμύρια ευρώ. Με δεδομένο πως η τακτική αυτή ακολουθείται για πάνω από 30 χρόνια, είναι εμφανές ότι το δημόσιο ταμείο υφίστατο τεράστιες απώλειες.

Με την υπουργική απόφαση αλλάζει όλη η διαδικασία χορήγησης των εξόδων κηδείας, ώστε να κλείσουν και οι τελευταίες νησίδες παραβατικότητας.

Στην απόφαση προβλέπεται ότι για τη χορήγηση των εξόδων κηδείας θα απαιτούνται:

• Αίτηση του δικαιούχου, συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση ότι δεν δικαιούται έξοδα κηδείας από άλλο ασφαλιστικό φορέα για τον θανόντα ή τη θανούσα.

• Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης του θανόντος ή της θανούσας.

• Απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης θανάτου.

• Πρωτότυπο τιμολόγιο του γραφείου τελετών ή δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Παράλληλα, προβλέπεται πως «η απόφαση αυτή έχει εφαρμογή για τις αιτήσεις χορήγησης εξόδων κηδείας που θα υποβληθούν από την ημερομηνία δημοσίευσής της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ