Η τελική λίστα των 21 ευρωβουλευτών -Γλέζος, Σπυράκη, Καϊλή πρώτοι - iefimerida.gr

Η τελική λίστα των 21 ευρωβουλευτών -Γλέζος, Σπυράκη, Καϊλή πρώτοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρειάστηκε να περάσει μία εβδομάδα από τις ευρωεκλογές για να συμπληρωθεί οριστικά ο κατάλογος με τα ονόματα των 21 προσώπων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η κάλπη έκρυβε εκπλήξεις, όπως στην περίπτωση της Μαρίας Σπυράκη, η οποία εξελέγη πρώτη, αφήνοντας πίσω της κομματικά στελέχη της ΝΔ και όπως στην περίπτωση της Εύας Καϊλή, η οποία έκλεψε την πρωτιά από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων (σε ποσοστό περίπου 95%):

ΣΥΡΙΖΑ 6 ευρωβουλευτές:

Μ. Γλέζος, Σ. Σακοράφα, Δημ. Παπαδημούλης, Κ. Κούνεβα, Γ. Κατρούγκαλος και Κ. Χρυσόγονος. Ο Στ. Κούλογλου κατέλαβε την έβδομη θέση, η οποία είναι εκλόγιμη ουσιαστικά, δεδομένου ότι, ως γνωστόν, ο Μ. Γλέζος έχει ανακοινώσει ότι θα παραμείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόνο για έναν χρόνο - ή και λιγότερο, αν προκηρυχθούν, εν τω μεταξύ, εθνικές εκλογές.

ΝΔ 5 ευρωβουλευτές:

Μ. Σπυράκη, Μ. Κεφαλογιάννης (με την πρώτη να προηγείται με περίπου 400 ψήφους), Ελ. Βόζεμπεργκ, Γ. Κύρτσος και Θ. Ζαγοράκης.

Χρυσή Αυγή 3 ευρωβουλευτές:

Ελ. Συναδινό, Λ. Φουντούλη και Γ. Επιτήδειο.

Ελιά 2 ευρωβουλευτές:

Εύα Καϊλή και τον Ν. Ανδρουλάκη,

Ποτάμι 2 ευρωβουλευτές:

Γ. Γραμματικάκη και τον Μ. Κύρκο, το ΚΚΕ τον Κ. Παπαδάκη και τον Σ. Ζαριανόπουλο, ενώ από τους ΑΝΕΛ εκλέγεται ο Ν. Μαριάς...

Ανανέωση 100%

Στα αξιοσημείωτα που προέκυψαν από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων περιλαμβάνεται το γεγονός ότι κανένας από τους νυν ευρωβουλευτές δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Επίσης, ο Μ. Γλέζος κατέγραψε ρεκόρ, αφού ξεπέρασε τους 430.000 σταυρούς, ενώ η πλέον αμφίρροπη αναμέτρηση σημειώθηκε στην Ελιά, όπου οι δύο εκλόγιμες θέσεις (και η σειρά κατάταξης) άλλαξαν πολλές φορές χέρια ανάμεσα στην Εύα Καϊλή, τον Ν. Ανδρουλάκη και τον Π. Καψή, ο οποίος τερμάτισε τελικά τρίτος...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Ελιά Μαρία Σπυράκη ευρωεκλογές 2014
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ