Φουκουσίμα: Ενα υπόγειο τείχος από πάγο θα σταματήσει την εκροή ραδιενέργειας - iefimerida.gr

Φουκουσίμα: Ενα υπόγειο τείχος από πάγο θα σταματήσει την εκροή ραδιενέργειας

Φουκουσίμα: Ενα υπόγειο τείχος από πάγο θα σταματήσει την εκροή ραδιενέργειας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα τείχος από πάγο κατά της ραδιενέργειας. Στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας άρχισε σήμερα η κατασκευή ενός υπόγειου τείχους από πάγο γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό. Στόχος του έργου είναι να αντιμετωπιστεί η διαρκώς αυξανόμενη ποσότητα διαρροής τοξικών υδάτων.
Αυτό το μήκους 1,5 χλμ. τείχος γύρω από τα κτίρια των τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων ελπίζεται ότι θα εμποδίσει τη μόλυνση των υπογείων υδάτων, καθώς θα τα εμποδίζει να ρέουν μέσα στα κτίρια των αντιδραστήρων. Η Tokyo Electric Power Co, η εταιρία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, προσπαθεί να βρει κάποια λύση για τις μεγάλες ποσότητες μολυσμένου από ραδιενέργεια ύδατος, καθώς συνεχίζει να διοχετεύει νερό σε τρεις αντιδραστήρες για να τους διατηρήσει ψυχρούς. Οι πυρήνες των τριών από τους έξι αντιδραστήρες του σταθμού είχαν αρχίσει να λιώνουν μετά το τσουνάμι που έπληξε την εγκατάσταση το Μάρτιο του 2011.

Φουκουσίμα: Ενα υπόγειο τείχος από πάγο θα σταματήσει την εκροή ραδιενέργειας | iefimerida.gr 0

Η ιαπωνική κυβέρνηση θα δαπανήσει περίπου 32 δισεκ. γεν σ' αυτό το χωρίς προηγούμενο σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου 1.550 σωλήνες θα περάσουν βαθιά μέσα στο έδαφος ώστε να κυκλοφορεί μέσω αυτών ψυκτικό υγρό και να παγώνει το γύρω χώμα. Η Ρυθμιστική Αρχή της πυρηνικής ενέργειας έδωσε την περασμένη εβδομάδα το πράσινο φως στην Tokyo Electric για να αρχίσει την κατασκευή αφού η εταιρεία Kajima Corp που ανέλαβε το έργο έπεισε τη ρυθμιστική αρχή ότι δεν θα προκληθεί σημαντική καθίζηση στις εγκαταστάσεις.

Φουκουσίμα: Ενα υπόγειο τείχος από πάγο θα σταματήσει την εκροή ραδιενέργειας | iefimerida.gr 1
Φουκουσίμα: Ενα υπόγειο τείχος από πάγο θα σταματήσει την εκροή ραδιενέργειας | iefimerida.gr 2
Φουκουσίμα: Ενα υπόγειο τείχος από πάγο θα σταματήσει την εκροή ραδιενέργειας | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: AP, Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ