Aljazeera: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση στην Ελλάδα θα αλλάξει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Aljazeera: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση στην Ελλάδα θα αλλάξει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ευρώπη

Aljazeera: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση στην Ελλάδα θα αλλάξει το πολιτικό αδιέξο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και την πιθανή επικράτησή του σε εθνικές εκλογές μιλάει ο Κοράτης φιλόσοφος, Σρέκο Χόρβατ, σε άρθρο του στο aljazeera, επισημαίνοντας την ιστορική νίκη της αριστεράς στην Ευρώπη.Στο κείμενό του ο Χόρβατ αναφέρει ότι όλα τα αριστερά κόμματα αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρότυπο, καθώς οι ευρωβουλευτές του συνδέονται με κινήματα και ιδέες, όπως η αντιφασιστική φιγούρα του Μανώλη Γλέζου, αλλά και η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να φέρει την Ελλάδα σε πρόωρες εθνικές εκλογές και να πάρει την εξουσία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αλλάξει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ευρώπη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Ο Χόρβατ καταγράφει ,από την άλλη πλευρά, και την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αλλά κάνει ειδική μνεία και σε άλλα επισημαίνει και την άνοδο άλλων κομμάτων της Αριστεράς όπως το Podemos (Μπορούμε) στην Ισπανία που κέρδισε 8% ( 5 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) παρά το γεγονός ότι σχηματίστηκε μόλις λίγους μήνες πριν. Στην Ιταλία το L'Altra Europa (Η άλλη Ευρώπη) που έχει στηρίξει ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα κέρδισε 4%, δηλαδή τρεις έδρες στην Ευρωβουλή.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ