Σόιμπλε: Μεταρρυθμίσεις αν θέλετε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Μεταρρυθμίσεις αν θέλετε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Σόιμπλε: Ισως χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια η Ελλάδα -Κάτω από 10 δισ. ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτό άφησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα πρόσθετη βοήθεια. Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι το πιθανό νέο «πακέτο» θα είναι περιορισμένο και δεν θα ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Στα τέλη του 2012 ψηφίσαμε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Τότε ήταν σαφές ότι θα διαρκούσε δύο χρόνια και ότι η Ελλάδα και μετά από αυτό δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί πλήρως από τις αγορές. Το χρέος της Ελλάδας, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Τρόικα, θα φτάσει το 2022 σε ένα επίπεδο που θα μπορεί να χαρακτηρισθεί βιώσιμο», είπε ο κ. Σόιμπλε στο περιοδικό Focus, εξηγώντας γιατί είναι πιθανό να χρειαστεί η Ελλάδα βοήθεια για μία ακόμη φορά.

«Προϋπόθεση θα ήταν βεβαίως να συνεχίσει να εκπληρώνει τους όρους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ», πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε, που απαντώντας σε σχετική ερώτηση προσδιόρισε τη βοήθεια- που θα κριθεί όταν παρουσιαστεί ανάγκη- σε μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων.

Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι κατανοεί τη μεγάλη επιβάρυνση που επιφέρουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά τόνισε ότι ο λαός πρέπει να περάσει από αυτή τη διαδικασία αν η χώρα θελει να παραμείνει στο ευρώ. «Οι Έλληνες αποφασίζουν μόνοι τους για το μέλλον τους. Μια νομισματική ένωση όμως μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν όλοι τηρούν τους κοινούς κανόνες», σημείωσε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ