Κρίθηκε η τύχη της μικρής Μαρίας -Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η επιμέλειά της - iefimerida.gr

Κρίθηκε η τύχη της μικρής Μαρίας -Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η επιμέλειά της

Κρίθηκε η τύχη της μικρής Μαρίας -Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η επιμέλειά της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικαστήριο αποφάσισε για την τύχη της μικρής Μαρίας, του κοριτσιού που είχε βρεθεί σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, σε μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια του πεντάχρονου κοριτσιού στο «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου φιλοξενείται από τη στιγμή που βρέθηκε. Παράλληλα, αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους δύο Ρομά στα Φάρσαλα, οι οποίοι εμφανίζονταν ως γονείς της Μαρίας, ενώ απορρίφθηκε η κύρια παρέμβαση της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας, που ζητούσε επίσης να αναλάβει την επιμέλειά του, με το σκεπτικό ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι Βούλγαροι.

Για το τελευταίο ζήτημα, το δικαστήριο έκρινε πως δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού να αλλάξει και πάλι περιβάλλον, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε στο κοριτσάκι ένταση και ανασφάλεια μια και θα έπρεπε να μάθει μία διαφορετική γλώσσα. Επιπλέον, η φερόμενη ως φυσική της οικογένεια, δεν έχει επικοινωνήσει ή αναζητήσει τη Μαρία από τη στιγμή της γέννησής της, οπότε δεν υπήρχαν ελπίδες να βρεθεί και πάλι κοντά στους βιολογικούς της γονείς, όπως αναφέρεται στην απόφαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ