Συγκροτείται ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις - iefimerida.gr

Συγκροτείται ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ειδική Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις, συγκροτεί το υπουργείο Οικονομικών, για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Τα μέλη της Επιτροπής θα πρέπει να παραδώσουν το πόρισμά τους έως το τέλος Οκτωβρίου.

Έργο τους είναι να προσδιορίσουν το ποσό των αξιώσεων του ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, όπως αναφέρεται στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που δημοσιεύεται στη Διαύγεια.

Η απόφαση επικαλείται το πρόσφατο πόρισμα «της Ομάδας Εργασίας που συστάθηκε για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων».

Στην επιτροπή συμμετέχουν:

- Ο κ. Παναγιώτης Καρακούσης, επίτιμος γενικός διευθυντής του ΓΛΚ ως συντονιστής

- Ο κ. Βασίλειος Μανεσιώτης, πρώην διευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελέτων της Τράπεζας της Ελλάδος και νυν σύμβουλος διοίκησης της ΤτΕ, ως αναπληρωτής συντονιστής

- Ο κ. Βασίλειος Κατριβέσης, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την ΕΕ

- Ο κ. Στυλιανός Μαραβελάκης, αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων

- Ο κ. Δημήτριος Τσάκωνας, ο οποίος υπηρετεί στον ΟΔΔΗΧ.

Με απόφαση της επιτροπής δύναται να συνεπικουρούν το έργο της φυσικά πρόσωπα από άλλα υπουργεία, ερευνητικούς φορείς και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρίς αμοιβή, όπως αναφέρεται στην απόφαση. Η επιτροπής θα «δουλέψει» κάτω από απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ