Εντυπωσιακή αύξηση επισκεπτών και εσόδων σε 33 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους -Ποιο βρίσκεται στην πρώτη θέση - iefimerida.gr

Εντυπωσιακή αύξηση επισκεπτών και εσόδων σε 33 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους -Ποιο βρίσκεται στην πρώτη θέση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το διευρυμένο ωράριο στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, που επέβαλε η κυβέρνηση φαίνεται πως αποφέρει πόρους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Η αύξηση των εσόδων σε 33 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία είναι εντυπωσιακή με τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο να σημειώνει πως, «τα στοιχεία δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση των εισπράξεων σε πολλούς χώρους. Περιμένουμε ότι τα μέτρα αναβάθμισης θα αποδώσουν τα μέγιστα στη συνέχεια. Επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν είναι μόνο στοιχείο της ταυτότητάς μας, αλλά και διαβατήριό μας για τον κόσμο. Και επιπλέον είναι εργαλείο ανάπτυξης σε μια τόσο κρίσιμη εποχή για την Ελληνική οικονομία».

Αξιοσημείωτα είναι τα ποσοστά αύξησης ανά μουσείο και αρχαιολογικό χώρο, όπου το Ακρωτήρι της Θήρας έσπασε όλα τα κοντέρ, καθώς κατέγραψε αύξηση 115,8%. Δεύτερο αναδείχθηκε το Μουσείο Ηρακλείου με αύξηση 109,59% και στη τρίτη θέση βρέθηκε το Μουσείο Λευκού Πύργου (αύξηση100,26%).

Εντυπωσιακή, όμως, ήταν η αύξηση σε στα υπόλοιπα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Συγκεκριμένα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ