Die Welt: Ο ένας στους πέντε Γερμανούς δεν έχει λεφτά για διακοπές, παρά την οικονομική ανάκαμψη - iefimerida.gr

Die Welt: Ο ένας στους πέντε Γερμανούς δεν έχει λεφτά για διακοπές, παρά την οικονομική ανάκαμψη

Die Welt: Ο ένας στους πέντε Γερμανούς δεν έχει λεφτά για διακοπές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ένας στους πέντε Γερμανούς δεν έχει λεφτά για διακοπές. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, η αναλογία γίνεται 4 προς 10. Στην κορυφή βρίσκεται η Ελλάδα, όπου το 53% των κατοίκων δεν μπορεί να κάνει διακοπές λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Οπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, «παρά την ανάπτυξη της οικονομίας και το ρεκόρ απασχόλησης στη χώρα, πολλοί Γερμανοί αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα για τη μεταφορά και τα έξοδα διαμονής που απαιτούν οι καλοκαιρινές διακοπές. Αυτά τα στοιχεία έρχονται από τη Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία, η οποία δίνει ενδιαφέρουσες σχετικές πληροφορίες γενικότερα για την Ευρώπη.

«Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», παραδέχεται η γερμανική εφημερίδα, «καθώς σχεδόν το 40% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα των διακοπών». Τα μεγαλύτερα ποσοστά παρουσιάζονται στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη: 53% στην Ελλάδα, 51% στην Ιταλία, 47% στην Ισπανία. Στη δε Ανατολική Ευρώπη, το ποσοστό των ανθρώπων που δεν μπορούν να φύγουν για διακοπές διαρκείας ή έστω, για ένα σύντομο ταξίδι, υπερβαίνει το 50%. «Στον αντίποδα», σημειώνει η Die Welt, «βρίσκονται οι χώρες του μακρινού Βορρά με πρώτη τη Νορβηγία, όπου μόνο το 6% των κατοίκων δηλώνει ότι δεν έχει χρήματα για διακοπές».

«Αλλά, και μετά την επιστροφή από τις διακοπές», συνεχίζει η εφημερίδα, «τα οικονομικά εξακολουθούν να μην είναι ανθηρά για πολλούς. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, ο ένας στους τρεις Γερμανούς αδυνατεί να ανταποκριθεί σε έκτακτα έξοδα που δεν προβλέπονται στο μηνιαίο προϋπολογισμό του. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 40,2%». Ωστόσο, επισημαίνει στο τέλος η Die Welt, «μολονότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η κοινωνική θέση σημαντικών στρωμάτων του πληθυσμού έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της κρίσης, στη Γερμανία η κατάσταση έχει βελτιωθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ