Πώς τα βακτήρια μπορούν να μας κάνουν πιο υγιείς: Τι επίδραση έχουν στο ανθρώπινο σώμα - iefimerida.gr

Πώς τα βακτήρια μπορούν να μας κάνουν πιο υγιείς: Τι επίδραση έχουν στο ανθρώπινο σώμα

Πώς τα βακτήρια μπορούν να μας κάνουν πιο υγιείς: Τι επίδραση έχουν στο ανθρώπιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως ανθρωπότητα, περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας προσπαθώντας να εξολοθρεύσουμε βακτήρια και μικρόβια. Ωστόσο φαίνεται πώς στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο χρήσιμα για τον οργανισμό μας απ' ότι φανταζόμασταν.

Φανταστείτε ένα ντους που χρησιμοποιεί μόνο νερό, δεν υπάρχει σαπούνι ή σαμπουάν και ακολουθείται από μια ελαφριά ομίχλη βακτηρίων και είστε καθαροί και έτοιμοι για την ημέρα σας.

Αυτό είναι το μέλλον που οραματίζεται η AOBiome μία εταιρεία βιοτεχνολογίας από το Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, η οποία έχει κατασκευάσει ένα «ζωντανό βακτηριακό τονωτικό του δέρματος», που περιέχει δισεκατομμύρια καλλιεργούμενων Nitrosomonas eutropha, ένα βακτήριο που βρίσκεται σε μη επεξεργασμένο νερό και στη σκόνη.

Αυτό το «ζωντανό βακτηριδιακό τονωτικό του δέρματος» μπορεί να αντικαταστήσει την ανάγκη σας για σαπούνι , σαμπουάν και αποσμητικό σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οπως επισημαίνουν οι επιστήμονες της AOBiome οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να αγκαλιάζουν τη μικροχλωρίδα που ζούσε κάποτε στο σώμα μας , αντί να διεξάγουν πόλεμο σε όλα τα βακτήρια με αντιβακτηριακά σαπούνια και καθαριστικά.

Πώς όμως τα βακτήρια φροντίζουν το ανθρώπινο δέρμα; Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς, αφού προσπαθούμε να τα εξοντώσουμε εδώ και δεκαετίες, αλλά η AOBiome πιστεύει ότι τα βακτήρια μπορούν να ρυθμίσουν την παραγωγή ιδρώτα, την οσμή και τη φλεγμονή ενώ παράλληλα δρουν ως ενσωματωμένο καθαριστικό. Τα βακτήρια Ν. eutropha τρώνε την αμμωνία στον ιδρώτα και τη μετατρέπουν σε νιτρώδες και νιτρικό οξείδιο , εξαλείφοντας την ανάγκη για σαπούνι. Μάλιστα πειράματα σε εθελοντές έδειξαν ότι μετά από ένα μήνα το δέρμα τους έγινε πιο μαλακό, πιο λείο και απαλλαγμένο από σπασίματα, ενώ δεν μύριζε τόσο άσχημα.

Τα βακτήρια μπορούν να φέρουν την επανάσταση σε θεραπείες για την ακμή και τα εκζέματα, αφού επουλώνουν τις πληγές και η οσμή τους απωθεί τα κουνούπια που μεταφέρουν ελονοσία και δάγκειο πυρετό.

Αν και η ιδέα του ψεκασμού του δέρματος μας με βακτήρια δύο φορές την ημέρα, δεν είναι ακριβώς ελκυστική, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί με την ανάπτυξη του προϊόντος της AOBiome, καθώς κινείται πέρα από τα προκαταρκτικά στάδια της έρευνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υγεία Βακτήρια ομορφιά δέρμα επίδραση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ