Αυτές είναι οι λέξεις που πρέπει να αφαιρεθούν από το λεξιλόγιο -Ποια η δύναμη που κρύβουν και τι εκπέμπουν - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι λέξεις που πρέπει να αφαιρεθούν από το λεξιλόγιο -Ποια η δύναμη που κρύβουν και τι εκπέμπουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι λέξεις κρύβουν μια απίστευτη δύναμη. Γι αυτό και πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά και τις κατάλληλες στιγμές ενώ μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική ή την επαγγελματική σας ζωή.

Χειριστείτε τις λοιπόν με δεξιοτεχνία και οι λέξεις μπορούν να γίνουν ένα από τα ισχυρά στοιχεία της προσωπικότητάς σας. Μπορούν επίσης να είναι και η καταστροφή σας. Εδώ είναι μια σειρά από λέξεις που πρέπει να αφαιρέσετε από το λεξιλόγιό σου:

«Στην πραγματικότητα» και «αλλά»

Αυτές οι φαινομενικά αθώες λέξεις, μπορούν να δημιουργήσουν μια «απόσταση» ανάμεσα σε εσάς και τον συνομιλητή και η αφαίρεσή τους κάνει τις προτάσεις πιο θετικές. Για παράδειγμα:

«Εκτιμώ πραγματικά τα προσόντα σας, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση».

«Εκτιμώ πραγματικά τα προσόντα σας! Δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση».

«Πάντα» και «ποτέ»

Κρύβουν μια απίστευτη δύναμη, με την αρνητική έννοια: Για παράδειγμα η λέξη πάντα σε μια σχέση είναι καταστροφή: «Πάντα κάνεις αυτό που με ενοχλεί».

Το «ποτέ» εκφράζει αρνητικότητα και αποθαρρύνει τους άλλους να συνεισφέρουν σε ιδέες που θα μπορούσαν να λύσουν ένα πρόβλημα.

Διαγράψτε επίσης και τις παρακάτω:

Δεν μπορώ. Δεν είναι στο χέρι μου. Δύσκολα τα πράγματα. Ζορίζομαι. Δεν μου αρέσει αυτό που κάνω. Είναι μάταιο. Δεν λύνεται με τίποτα! Θα τα παρατήσω. Δεν είμαι εγώ γι' αυτά. Μη χάνεις το χρόνο σου. Δεν αντέχω άλλο. Δεν ξέρω τι θέλω. Δεν βαριέσαι Δεν αλλάζει ο κόσμος. Φτου, πάλι τα ίδια. Θα τρελαθώ. Δεν έχω τύχη.

Δεν είμαι καλά. Νιώθω χάλια. Θα αρρωστήσω. Θα πεθάνω. Δεν έχω δύναμη. Φοβάμαι μην κολλήσω. Θα βγάλω τον καρκίνο. Δεν έχω ελπίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δύναμη λέξεις αρνητική έννοια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ